Ik ga een lekker soepje maken ,ik zag het laatst voorbijkomen en dat wilde ik ook maken er zijn veel recepten van en allemaal zijn ze anders ,ik heb er mijn eigen draai aan gegeven en het is heerlijk ,vult goed ....zeer goed  zelfs 

je kunt het echt eten als maaltijdsoep...het bevat alles vlees groente ...en de smaak..mmm


boodschappenlijstje;

kippenpoten of dijen

1 ui

3 tenen knoflook

1 winterwortel

1 stang prei

100 gram  tauge

2 Spaanse pepers

lenteui

selderijblad

lavas

1 z/a kippenbouillontablet

peperkorrels

1 pot pindakaas AH zoutarm of G.woon z/a

citroensap

ketoembar  (korianderpoeder)

3 lepels ketjap

sambal

handje zoutarme pinda`s of cashewnoten

 


Ik ga beginnen ,recept is voor 2 pers.

voor de bouillon;

4  kipdelen of  2 grote dijen

2  lepels lavas (gedroogd)

1  z/a   kippenbouillontablet 

10 peperkorrels 

liter water 

Laat maar een uurtje koken tot de kip gaar is


We gaan verder  kip is gaar uit de pan gehaald en kan even afkoelen voor het geplukt gaat worden

Bouillon doe ik even in de maatbeker

1 ui 

2 tenen knoflook

1 Spaanse peper

1 stang prei

                                                                                          1 winterwortel

Alles klein snijden ui knoflook peper en die gaan we even aanfruiten in olijfolie

wortel dunnen reepjes snijden prei in reepjes en ook meefruiten wat bouillon erbij en laat het een kwartier zachtjes koken 

Ik haal er hierna even de staafmixer doorheen.

Ik maak er nu geen pap van even grof groente goed verdeeld

De rest van de bouillon in de pan en aan de kook laten komen


Als de bouillon kookt gaat er een hele pot pindakaas doorheen 

z/a ketjap naar smaak 

citroensap naar smaak ,maar is wel nodig ivm met de ketjap

theelepel ketoembar (korianderpoeder)

Kip is afgekoeld vel er af, en grof plukken en dan kan het kippenvlees ook de pan even weer goed doorwarmen


Ondertussen  hebben we lenteui gesneden

sellerijblad

nog wat Spaanse peper

zoutarme pinda`s of cashewnoten even branden en even met de vijzel wat fijn maken

tauge

Dit gaat nog allemaal de soep in 


 

Soep is klaar we gaan aan tafel

In de kom doe ik eerst een flinke hoeveelheid   tauge ,dan de hete soep erop met veel vlees,

Op de soep wat Spaanse peper de pinda` s  sellerijblad en lenteui.

naar smaak kun je er altijd nog sambal  doorheen draaien.