Ik ga een lekker soepje maken ,ik zag het laatst voorbijkomen en dat wilde ik ook maken er zijn veel recepten van en allemaal zijn ze anders ,ik heb er mijn eigen draai aan gegeven en het is heerlijk ,vult goed ....zeer goed zelfs
je kunt het echt eten als maaltijdsoep...het bevat alles vlees groente ...en de smaak..mmm
boodschappenlijstje;
kippenpoten of dijen
1 ui
3 tenen knoflook
1 winterwortel
1 stang prei
100 gram tauge
2 Spaanse pepers
lenteui
selderijblad
lavas
1 z/a kippenbouillontablet
peperkorrels
8 lepels pindakaas AH zoutarm of G.woon z/a
citroensap
ketoembar (korianderpoeder)
3 lepels ketjap
sambal
handje zoutarme pinda`s of cashewnoten
Ik ga beginnen ,recept is voor 2 pers.
voor de bouillon;
4 kipdelen of 2 grote dijen
2 lepels lavas (gedroogd)
1 z/a kippenbouillontablet
10 peperkorrels
liter water
Laat maar een uurtje koken tot de kip gaar is
We gaan verder kip is gaar uit de pan gehaald en kan even afkoelen voor het geplukt gaat worden
Bouillon doe ik even in de maatbeker
1 ui
2 tenen knoflook
1 Spaanse peper
1 stang prei
1 winterwortel
Alles klein snijden ui knoflook peper en die gaan we even aanfruiten in olijfolie
wortel dunnen reepjes snijden prei in reepjes en ook meefruiten wat bouillon erbij en laat het een kwartier zachtjes koken
Ik haal er hierna even de staafmixer doorheen.
Ik maak er nu geen pap van even grof groente goed verdeeld
De rest van de bouillon in de pan en aan de kook laten komen
Als de bouillon kookt gaat er een hele pot pindakaas doorheen
z/a ketjap naar smaak
citroensap naar smaak ,maar is wel nodig ivm met de ketjap
theelepel ketoembar (korianderpoeder)
Kip is afgekoeld vel er af, en grof plukken en dan kan het kippenvlees ook de pan even weer goed doorwarmen
Ondertussen hebben we lenteui gesneden
sellerijblad
nog wat Spaanse peper
zoutarme pinda`s of cashewnoten even branden en even met de vijzel wat fijn maken
tauge
Dit gaat nog allemaal de soep in
Soep is klaar we gaan aan tafel
In de kom doe ik eerst een flinke hoeveelheid tauge ,dan de hete soep erop met veel vlees,
Op de soep wat Spaanse peper de pinda` s sellerijblad en lenteui.
naar smaak kun je er altijd nog sambal doorheen draaien.