Makreel uit de oven weer is wat anders als gerookte makreel die voor ons veel te zout is en zo kun je toch genieten van een heerlijke makreel ,het is een stevige vis.In Spanje word elke vis voor je schoongemaakt ideaal,hoeven we niet moeilijk te doen in de camper...Ik heb het wel eens gevraagd op de markt thuis waar ik vis kocht ..kan het schoongemaakt worden??...gewend dat het in het buitenland altijd word gedaan...Maar ik kreeg als antwoord .....tijd is geld....lekker vis eten in het buitenland dan...
2 grote makrelen schoongemaakt
1 ui
2 tenen knoflook
1 citroen
peterselie
lente uitjes 3 stuks
zoutarme ketjap 3 eetlepels
Spaans pepertjes..(niet te krijgen in Spanje ..mespunt sambal genomen en chilipoeder voor de pit)
gemberbolletje
gembersiroop 1 eetlepel
half pakje tomato frito
Za àtar kruiden
Oven voorverwarmen op 180 graden
ui,knoflook, lente uitjes en gemberbolletje kleinsnijden
Dit bakken we allemaal even aan in de olijfolie
Dan de gembersiroop rood pepertje ketjap en wat citroensap er bijvoegen
Ovenschaal invetten en de makrelen in de schaal leggen we kruiden de makrelen van binnen met de
Za`atar kruiden en leggen er een schijfje citroen in
Als de saus klaar is doen we er ook een lepel van dit mengsel in de makreel
de rest van de saus schenken we over de makrelen
peterselie fijn snijden en er overheen strooien
Dan gaat de schaal 20 min . de oven in op 180 graden
Lekker met gewokte mixgroenten ...bloemkool ,brocoli ,wortels en peulen.
Maak jouw eigen website met JouwWeb