Bloemkool altijd lekker maar op deze manier met de mozzarellakaas erover is mmmmm
ook met lekker gekruide Italiaanse gehaktballetjes
eerst de gehaktballetjes
250 gr gehakt gemengd of rundergehakt
1 ei
paneermeel khb ...(kha weg laten)
ui
kleine Spaanse peper
1 eetlepel Italiaanse . gedroogde kruiden Versteegen Sicilië
peper
paprikapoeder
uienpoeder
knoflookpoeder alles naar eigen smaak
2 theelepels zoutarme mosterd
lepel donkere balsamico-azijn
Door elkaar mengen even een half uurtje in de koelkast zetten kan het op smaak komen
Ondertussen van de bloemkool roosjes
snijden en even koken ..beetgaar
ovenschaal invetten en de roosjes erin
Ondertussen tomatensaus maken van
olijfolie
ui
2 tenen knoflook
1 klein blikje tomatenpuree(Delmonte is zoutarm)
pakje gezeefde tomaten of blik tomaten
peper
balsamico-azijn
lepel roomkaas
Olijfolie in de pan en ui en knoflook aanfruiten
tomatenpuree erbij en gezeefde tomaten goed doorroeren de rest erbij even door
laten koken
verse kruiden als je ze in huis heb zoals lavas ,basilicum en peterselie
kun je die op het laatst door de saus doen
Volgende keer heb ik die vast in huis ....maar nu maar een paar dagen thuis en niet alles gekocht
Oven voorverwarmen 200 graden
Gehaktballetjes bij de bloemkool
tomatensaus erover
Mozzarellakaas erover ik heb geraspte mozzarellakaas
,maar je kunt natuurlijk ook een bolletje mozzarellakaas erover scheuren
Schaal in de oven plaatsen ongeveer een kwartiertje, kaas moet helemaal gesmolten zijn
Lekker genieten van de maaltijd met een salade erbij...ook lekker met pasta voor degene die niet kha eet de rest van de familie of voor de partner