Het sausje is zo klaar ,maar we nemen verse rode paprika `s om te roosteren in de oven wat wel even tijd vergt
Je kunt ze kopen in potten ,maar er zit behoorlijk veel zout in,
In Frankrijk ook te koop op markten meestal waar ze olijven verkopen ,ook olijvenverkopers op Ned. markten verkopen ze wel..Goed neuzenen anders zelf gaan roosteren
Je kunt ze ook boven een gaspit houden op een hoog vuur , ik kook keramisch dat is geen optie voor mij,in de zomer kunnen ze op de BBQ
Verwarm de oven voor op 200 graden of hoger of zet de grill aan. Rooster de paprika’s totdat ze zwart geblakerd zijn ,de schillen halen we eraf als ze afgekoeld zijn.
Ik neem 2 paprika`s voor dit gerecht...ze hoeven niet mooi te blijven ze gaan ook nog eens onder de staafmixer of blender
Voor de saus;
2 geroosterde paprika`s
3 tenen knoflook
chilipoeder naar smaak
peper uit de molen
klein scheutje olijfolie
2 theelepels Italiaanse kruiden
Tot hier doen we alles in de blender of staafmixer ,en helemaal tot een saus mixen
basilicum
150 ml slagroom
250 gram kalkoenfilet of kipfilet
Kip of kalkoenfilet bruin bakken ,ondertussen de saus opzetten even door laten koken en de room erbij doen
is het vlees klaar doen we het in de pan saus
Laat maar even mee pruttelen en op het laatst wat basilicum erbij
Lekker bij gegrilde courgettes en bij pasta of rijst
Het is echt een lekkere saus ,je likt je vingers erbij af
Maak jouw eigen website met JouwWeb