Lekkere soep van broccoli ,ik vind broccoli toch al zo`n veelzijdige groente, je kunt er alle kanten mee op
Koken ,wokken ,grillen, broccolirijst van maken ;en nu dan soep
Het is koud en als ik dan thuis kom van een wandeling
dan is er niks lekkerders als een grote kom warme soep die klaar staat
Wat gebruik ik voor deze soep voor 3 grote kommen
3 a4 ons broccoli Staafmixer
have grote ui
2 stengels bleekselderij
1 winterwortel
3 tenen knoflook
paar lepels zure room
brie
olijfolie
roomboter
peterselie
zwarte peper
1 ras el hanout
1 groentebouillontablet zoutarm
Alle groente snijden
Olijfolie in de pan fijngesneden knoflook en ui aanfruiten met zwarte peper en ras el hanout
Klont roomboter erbij en de in ringen gesneden bleekselderij en wortelschijfjes omroerend mee laten bakken
Broccoli ook even mee laten wokken
kokend water met 1 z/a groetebouillontablet oplossen
Bouillon bij de groente tot alles onder staat
Let op op het laatst moet er nog wat bouillon bij
Laat het een minuut of 20 koken tot groente gaar is
Ik schud dan meestal de soep in een kookpan daar haal ik de staafmixer door de soep heen en niet in de wok
Kloppen tot egale soep,vind je hem te dik doe er nog wat bouillon bij
Soep weer even opwarmen
Ondertussen peterselie snijden en een plak brie voor de liefhebbers
Ik heb nog een stukje broccoli bewaart die ik in hele kleine roosjes snijd voor versiering
In de kom soep; beetje zure room en brie wat peterselie en roosjes broccoli
schep je die door de soep word het ook weer zachter.
Wil je de soep bewaren voor een dag je later ...dan is het nog lekkerder