Het is herfst en als het grijs en koud is en het regent erbij heb ik weer zin om een stoofschotel te maken ,niks zo lekker dan knutselen en rommelen in de keuken
Ik ga vandaag dit gerecht maken en een voor mij nieuw recept van aardappelen een aardappel Romanoff Klinkt goed toch?
Weinig foto`s gemaakt omdat ik bezig was met 3 dingen en wat zoet maken voor bij de koffie aardappelschotel en hier natuurlijk mee
Wat heb je nodig voor 2 a 4 pers. of voor 2 dagen
500 gram runderlappen
2 grote uien
250 gram champignons of kanstanje champignons
1 grote winterwortel
1 flesje donker bier
flinke lepel appelstroop
stuk peperkoek
1lepel z/a mosterd
zwarte peper
witte peper
thym
3 laurierbladeren
5 kruidnagels
kruidnagelpoeder
nootmuskaat
roomboter om te bakken met olijfolie
kwart liter runderbouillon
Snijd het rundvlees in grove stukken
doe er een lepel mosterd doorheen scheppen en zet het een uurtje in de koelkast
ondertussen kun je uien snijden en bruin bakken in roomboter
uien uit de pan
Vlees bakken in de pan gemengd met roomboter en olijfolie laat het mooi bruin bakken
Uien weer erbij bier erbij bouillon en alle kruiden.
Zet het vuur zacht en laat het 2 en half uur sudderen
Nu de appelstroop erbij en de peperkoek ,het laatste zorgt ervoor dat het vocht zich gaat binden
Vind je het te weinig gebonden doe er wat maizena bij als papje met wat koud water.
Het mag weer een half uurtje pruttelen het ruikt wel heel lekker en nu de champignons in plakjes snijden en laat het nog een half uurtje meepruttelen
Het vlees is gaar en mals alles is goed ingetrokken het lekkerst is het de dag erop
Heerlijk bij de aardappel Romanoff of met patat friet
Wij hebben gesmuld.