Nieuwe KHA recepten komen op een nieuwe site .;https://koolhydraatbeperktafvallenzoutarm.jouwweb.nl/

Het is herfst en als het grijs en koud is en het regent erbij heb ik weer zin om een stoofschotel te maken ,niks zo lekker dan  knutselen en rommelen  in de keuken

Ik ga vandaag dit gerecht maken en een voor mij nieuw recept  van aardappelen een aardappel Romanoff  Klinkt goed toch?

Weinig foto`s gemaakt omdat ik bezig was met 3 dingen en wat zoet maken voor  bij de koffie aardappelschotel en hier natuurlijk mee


Wat heb je nodig  voor 2 a 4 pers. of  voor 2 dagen

 500 gram runderlappen

2 grote uien

250 gram champignons of kanstanje champignons

1 grote winterwortel

1 flesje donker bier

flinke lepel appelstroop 

stuk peperkoek

1lepel z/a mosterd

zwarte peper

witte peper

thym

 3 laurierbladeren

5 kruidnagels

kruidnagelpoeder

nootmuskaat

roomboter om te bakken met olijfolie

kwart liter runderbouillon

 

Snijd het rundvlees in grove stukken

doe er een lepel mosterd doorheen scheppen en zet het een uurtje in de koelkast

ondertussen kun je uien snijden en bruin bakken in roomboter

uien uit de pan

 

Vlees bakken in de pan gemengd met roomboter en olijfolie laat het mooi bruin bakken

Uien weer erbij bier erbij bouillon en alle kruiden.

Zet het vuur zacht en laat het  2 en half uur sudderen



Nu de appelstroop erbij en de peperkoek ,het laatste zorgt ervoor dat het vocht zich gaat binden 

Vind je het te weinig gebonden doe er wat maizena bij als papje met wat koud water.

Het mag weer een half uurtje pruttelen het ruikt wel heel lekker en nu de champignons in plakjes snijden en laat het nog een half uurtje meepruttelen

Het vlees is gaar en mals alles is goed ingetrokken het lekkerst is het de dag erop

Heerlijk bij de aardappel Romanoff of met patat friet

 

Wij hebben gesmuld.







Maak jouw eigen website met JouwWeb