Bleekselderij de smaakmaker van soep ,je kunt het rauw of gekookt eten .
Ik heb soep gemaakt vandaag en nog veel over en ga er wat lekkers van maken als bijgerecht ,
Ik heb al vis en asperges..en dan is dit er wel lekker bij
Als bijgerecht maakt het niet veel uit hoeveel je neemt;
ik heb een half struikje
1 eigeel
beetje geraspte kaas
kookroom
halve liter bouillon
peper
nootmuskaat
olijfolie
Bleekselderij wassen en de stronk er af snijden
In stukken van 3 cm snijden
Olijfolie in de pan en de bleekselderij even bakken een paar minuten
bouillon erover schudden ongeveer een halve liter (geen bouillon halve liter water met een vierde deel van een zoutarme bouillontablet)
peper er bij een minuut of 10 laten koken
oven voorverwarmen op 200 graden (hete lucht)
Een ei scheiden eigeel hebben we nodig daar doen we een half flesje kookroom bij en
kloppen dat door elkaar nootmuskaat en peper er door draaien
Als de bleekselderij gaar is met een schuimspaan uit de pan in de ingevette ovenschaal
bouillon bewaren
Mengsel room/ei opzetten onder goed roeren en de bouillon erbij even goed doorroeren en wat kaas erdoor
Het is klaar om over de groente te schenken en wat geraspte kaas er over strooien
En de schaal in de oven zetten van 200 graden voor 20 minuten
Lekker nog wat peterselie erover strooien en het kan op tafel!!!
smullen maar