Home; zoutarme recepten » groente » gesmoorde bleekselderij

Sinds ik een zoutarm dieet heb van ben ik toch wel fan geworden van bleekselderij.

Voor in soepen en stoofpotten en  sauzen het is een echte smaakmaker

Maar als groente heb ik het ook ontdekt.

Smaakvolle groente die ook nog vlug klaar is

Dit gerecht maak ik in de oven.

Voor 2 personen

halve struik bleekselderij'2 eetlepels olijfolie

beker kippenbouillon( Beker kokend water met een halve z/a kippenbouillontablet) voor als je geen kippenbouillon heb.

Roomboter 25 gram in blokjes

Thijm liefst vers

zachte geitenkaas

Oven voorverwarmen op 200 graden

Bleekselderij schoonmaken en de stengels halveren

leg de stengels in de ovenschaal 

schenk er de olijfolie over en de bouillon

klontjes roomboter erboven op 

 en de vers geknipte thym strooi je erover.

Aluminium folie over de schaal en 3 kwartier de oven in.

Het smoort en gaart  zo op een lekkere wijze

Na 3 kwartier, aluminium folie eraf en nog een kwartiertje de selderij een beetje laten aanbakken

Verkruimel de geitenkaas en strooi het over de selderijstengels ...lekkere groente

 

Wij aten het met gebakken aardappeltjes die apart in een ovenschaal gebakken werden in de oven .

even lang als de selderijstengels

en een  gebakken tartaartje en wat salade 

Tartaartje gebakken met Italiaanse gedroogde kruiden van Verstegen en lekker pittig gemaakt met Jamaican Jerk

We hebben lekker gegeten