Sinds ik een zoutarm dieet heb van ben ik toch wel fan geworden van bleekselderij.
Voor in soepen en stoofpotten en sauzen het is een echte smaakmaker
Maar als groente heb ik het ook ontdekt.
Smaakvolle groente die ook nog vlug klaar is
Dit gerecht maak ik in de oven.
Voor 2 personen
halve struik bleekselderij'2 eetlepels olijfolie
beker kippenbouillon( Beker kokend water met een halve z/a kippenbouillontablet) voor als je geen kippenbouillon heb.
Roomboter 25 gram in blokjes
Thijm liefst vers
zachte geitenkaas
Oven voorverwarmen op 200 graden
Bleekselderij schoonmaken en de stengels halveren
leg de stengels in de ovenschaal
schenk er de olijfolie over en de bouillon
klontjes roomboter erboven op
en de vers geknipte thym strooi je erover.
Aluminium folie over de schaal en 3 kwartier de oven in.
Het smoort en gaart zo op een lekkere wijze
Na 3 kwartier, aluminium folie eraf en nog een kwartiertje de selderij een beetje laten aanbakken
Verkruimel de geitenkaas en strooi het over de selderijstengels ...lekkere groente
Wij aten het met gebakken aardappeltjes die apart in een ovenschaal gebakken werden in de oven .
even lang als de selderijstengels
en een gebakken tartaartje en wat salade
Tartaartje gebakken met Italiaanse gedroogde kruiden van Verstegen en lekker pittig gemaakt met Jamaican Jerk
We hebben lekker gegeten