Een lekkere risotto romig en vol smaak met veel groente vlees en kaas
Het is echt een bord comfortfood dat heerlijk smaakt
Ik roer op het laatst niet alles door elkaar ..lekker scheppen waar je trek in heb en op je bordje roer je het door elkaar
Wat heb je nodig voor 2 pers.
200 gram risotto rijst
2 speklappen
200 gr spinazie
200 gram diepvries erwten
1 bakje kastanje champignons (of gemixte paddestoelen)
1 a 2 sjalotten
3 tenen knoflook
mozzarella
Parmezaanse kaas ;zelf raspen
1 lepel verse roomkaas
125 ml witte wijn
700 ml bouillon
peper
Italiaanse gedroogde kruiden
verse thym
knoflookpoeder
uienpoeder
30 gram roomboter
pikante piment (paprika)
olijfolie
Ik begin met de speklapjes te snijden met een scherp mes in smalle reepjes kruiden met knoflookpoeder ,uienpoeder en pikante piment.
Zet een uurtje weg
Een koekenpan op hoog vuur bak er de speklapjes in uit hoeft geen vet bij ...er komt genoeg vet uit als het knapperig en gaar is op een bord met keukenpapier uit laten lekken
In deze pan bakken we ook de champignons
Ik doe een lepel spekvet door de risotto...maar dat moet niet
Een pan met stevige bodem opzetten en doe er roomboter in en onderussen sjalot snijden en knoflook en bak lekker aan
Risotto erbij en goed doorroeren de rijstkorrels omhullen met de boter met de kruiden
wijn erbij en 1 soeplepel hete bouillon thym takjes erbij peper en Italiaanse gedroogde kruiden
Veel roeren ,als alles is opgenomen weer bouillon erbij...dit blijven herhalen
Ondertussen champignons in plakjes snijden bakken in roomboter
met Italiaanse kruiden en peper
Zijn de champignons bijna klaar de doperwten erbij
zijn ze ontdooid de spinazie even erbij tot het geslonken is
De parmezaanse kaas raspen
mozzarella in plakken snijden
Als de risotto gaar is een lepel verse roomkaas erdoor roeren
Een schaal opmaken,ik doe alles apart kun je nemen waar je trek in heb
Risotto in de schaal en de groente erover verdelen en de gebakken spekkies
mozzarellaplakken er tusen leggen en parmezaanse kaas erover strooien
Op je bord lekker door elkkaar doen ...smullen maar .