Kip in braadzak en frieten van bintjes gemaakt
Wat een lekker maaltje zeker nog met zelfgemaakte appelmoes en stoofpeertjes erbij
Ik beschrijf alleen de kip.
Altijd kocht ik kant en klaar braadzakken met kruiden maar er zit wel heel veel zout in,dus we gaan kruiden nu zelf toevoegen
Ik heb zelf een kruidenmengsel gemaakt van;
knoflookpoeder
sereh
witte peper en gemengde peper uit de molen.
Persillade (Frankrijk ;peterselie gemengd met knoflook)
koriander
kerriepoeder
Ras el hanout
knorr aromat zoutarm,
Alles bij door elkaar roeren en de kippenpoten er mee bestrooien
Poten in de braadzak en de laatste kruiden nog in de zak strooien
In de voorverwarmde oven een 1uur op 200 graden laten garen
En dan komen er daarna krokante kippenboutjes uit de zak
erruggggg lekker
de kruiden het mengsel en de poten gekruid