Tonijn had ik meegenomen uit de diepvries van de supermarkt ,ik eet ze meestal in het buitenland en dan is het vuurrood,vaak word het waar je bijstaat van de vis afgesneden ,en het is dan supervers en lekker
Het was even schrikken toen ik de verpakking openmaakte en zag hoe bleek deze was.
Maar smaken deed het wel,op de manier die ik het had klaargemaakt
ik maak een kruiden mengsel voor het korstje om de tonijn te verkrijgen
flinke teen knoflook
gedroogde koriander
peper
zoutarme viskruiden
uienpoeder
chilivlokken
maanzaad en sesamzaadjes
meng dit allemaal op een bord ,en dan de tonijn er mee in wrijven
Zorg dat de tonijn een half uurtje uit de ijskast ligt en goed drooggedept is.
Olijfolie in de pan en als het heet genoeg is de tonijn in de pan vlug om en om bakken
minuut per kant ongeveer...dus zo klaar,
Vis uit de pan en wat lekker is doe een scheutje balsamicoazijn bij de warme olie en schud een beetje over de vis