Beenhammetje we zien ze allemaal wel eens liggen in de koeling van de winkel
Ik neem naturel en marineer hem zelf
en dit keer leg ik groente erbij in de schaal , gaart lekker mee
Vandaag met spaghettie aliolie
beenham van een pond...doen we denk ik 2 dagen van eten
marinade ;
2 eetlepels tomatenketchup z/a of pakje tomaten
1 lepel honing
olijfolie
peper uit de molen ,
rozemarijn ,
oregano,
knoflookpoeder
uienpoeder
theelepel harissa
1 lepel balsamicoazijn
Groente;
1 stengel prei
2 winterwortels
3 stengels selderij
ui
knoflooktenen in de schil worden gepoft
3 tomaten
1 glas rode wijn
olijfolie
gedroogde Italiaanse kruiden
2 takken lavas
peper ,
half natriumarm groente-bouilonblokje
selderijblad
We gaan de ingrediënten voor de marinade bij elkaar in een kom doen en marineren het vlees, dat laten we een uurtje intrekken in de ijskast.
Groente snijden die we mee gaan braden bij het vlees in de oven.
Oven voorverwarmen op 200 graden
Glas rode wijn bij de overgebleven marinade doen en even goed door elkaar roeren
Ovenschaal invetten
In de ovenschaal het gemarineerd vlees erin en groente erom heen scheppen (behalve de tomaten,pas het laatste half uur erbij ) Italiaanse kruiden erover strooien
Marinade over de groente schudden
Wat olijfolie erop sprenkelen (tegen verbranding),paar stengels lavas er tussen leggen en de schaal kan de oven in die we nu op 180graden zetten.
Wel regelmatig even door de groente roeren laatste half uur de tomaten erbij
Vlees laten garen in een uur ,eruit pakken en even een klein kwartier in de
aluminiumfolie laten nagaren ,en daarna pas snijden i.v.m de vleessappen
en alufolie over groente en laat in de oven staan op 50 graden blijft het warm
Ik ga ondertussen spaghettie koken en de knoflook snijden voor door de spaghettie.
Het vlees is erg mals en de groente was goed gaar en lekker van smaak ook door de wijn en de kruiden
spaghettie ailolie het vlugge recept van de spaghettie ailolie
Maak jouw eigen website met JouwWeb