Ik ben gek op gamba`s eet het wel bijna 1 keer per week ,elke keer weer wat anders maak ik er wat anders van.
Lekker gemarineerd en dan bakken nu met pasta
Ik heb 1 zak Gamba`s van 400 gram..In Nederland koop ik zo altijd mijn gamba`s in het zuiden van Europa verse
1 sjalot
4 tenen knoflook
1 Spaanse peper
theelepel gerookte paprikapoeder
peper uit de molen
1 eetlepel Italiaanse kruidenmix van Verstegen
flinke scheut olijfolie
Maak van alle ingrediénten een marinade
wel alles klein snijden .
Gamba`s laten ontdooien en afspoelen onder de koude kraan
En in de marinade ,goed omscheppen en zet het dan een paar uur in de koeling kan alles goed intrekken
Maak je het met pasta ,zet je water op voor de pasta en kook de pasta zolang als op de verpakking staat
DE gamba`s zijn vlug klaar ,er zit olijfolie in de marinade die hoeft niet in de pan.
Pan goed heet laten worden en de gamba`s in korte tijd goed bakken tot het een roze kleur krijgt .
Ik had oesterzwammen die ik nog even kort liet meebakken
De afgegoten pasta gaat ook in de pan met garnalen en oesterzwammen en lepelen we langzaam en goed door elkaar alles op hoog vuur
Eet smakelijk een vliegens vlugge maaltijd die o zo lekker is