Vind je ratatouille lekker dan vind je dit vast ook lekker...het zijn de zelfde groente die je gebruikt ..Alleen bak je het niet in de pan maar gaat het in de ovenschotel
Met kruiden, goede olijfolie en als de schotel klaar is verkruimel je er geitenkaas over
Je portie vitaminen krijg je zo in èèn klap binnen
Wil je KHB
eten laat je de aardappels weg
Reken op ongeveer op anderhalf a 2 uur oven tijd
Het is een eenvoudig gezonde groenteschotel ...eet het met brood
Je kunt het vegetarisch eten of met kip of lamsvlees..wel Griekse stijl natuurlijk....zie link hieronder
Wat hebben we nodig voor 2 a 3 pers.
3 tomaten
1 aubergine
1 courgette
2 rode uien
3 aardappels
3 tenen knoflook
zwarte peper uit de molen
thym
2 theelepels gerookte paprikapoeder
geitenkaas flink bestrooien er mee
olijfolie...een flinke scheut gebruiken niet te zuinig mee zijn
alufolie
Alle groente wassen en schillen
Oven voorverwarmen op 200 graden
Alle groente in plakjes snijden knoflook fijnsnijden
olijfolie in de schaal
Laagje gesneden tomaat op de bodem zwarte peper over bestrooien en thym en dan olijfolie over besprenkelen
daarna volgt de rest van de groente knoflook ertussen en elke laag bstrooien met peper thym en besprenkelen met olijfolie
Als laatste aardappelen die bestrooi je ook met gerookte paprikapoeder
Rode ui in ringen erop en weer kruiden en rijkelijk besprenkelen met olijfolie
Alufolie er het eerste uur op om verbranden tegen te gaan
Na een uur alufolie eraf de groente even goed omscheppen weer wat gerookte paprikapoeder erop beetje olijfolie
en terug de oven in en nu zonder alufolie ...het mag een kleurtje krijgen