Het is koud vandaag op 1 maart,de meteorologische lente is begonnen...ik heb van alles in huis om een Kapucijner schotel te maken ,ga ik doen ook.
1 pot Kapucijners
4 uien grof gesneden
halve groen een halve gele paprika
2 tomaten
1 ,5 ons reepjesvlees
2 speklappen
2 eieren
peper, paprikapoeder,kerrie poeder,knoflookpoeder,persillade
Voor erbij piccalilly en zilveruitjes ...van het merk kesbeke ,er zit weinig zout in.
Vleesreepjes kruiden en met de uien goed doorbakken
Speklapjes kruiden ok met veel kerriepoeder
en doorbakken op matig vuur ,moet lekker knapperig worden
paprika`s bij de uien als alles bijna gaar is tomaten erbij
Capucijners erdoorheen roeren en goed laten doorwarmen,goed kruiden
we maken 2 kuiltjes en doen er een eitje in bakken,pepe r en paprikapoeder erover
en de deksel op de pan zo dat de eieren kunnen stollen
Als de eieren klaar zijn speklapjes op de bonenschotel leggen en we kunnen gaan eten
Het heeft zo lekker gesmaakt !!!