Nu ik koolhydraatbeperkt eet wil ik ook de soepen ontdekken van de "vergeten groente"
Dit keer is de pastinaak aan de beurt
Vroeger werd het veel gegeten ipv de zoete aardappel die nog niet bestond
Rauw even een stukje geproeft ...verrassing ....lekker zoet
Lekker soepje voor de lunch ga ik er van maken...
Lijkt me ook erg lekker als puree...nog even nagekeken .het is supergezond
door veel vezels ,
veel Kalium dat drukt de bloeddruk
Veel Vit C en veel mineralen...Een supergroente dus.
Wat hebben we nodig voor 3 a 4 grote kommen
1 pond pastinaak
1 ui
3 stengels lente ui
champignons (weinig op de foto maar voor mij vandaag genoeg)
2 a 3 lepels zoutarme mosterd
mosterdzaad en of mosterdpoeder
peper naar smaak
1 zoutarme groente bouillontablet of 1 liter bouillon
room of kookroom ik gebruik een half pakje
roomboter
olijfolie
Pastinaak schillen en in stukken snijden
ui schillen en in kleine stukken snijden
olijfolie in de wok
ui aan fruiten
pastinaak erbij even mee bakken in de olijfolie met de ui
bouillon erbij of 1 liter water met 1 groente bouillontablet
heb je mosterdzaad laat het meekoken ,dessertlepel zaadjes
deksel op de pan voor een minuut of 20
Ondertussen champignons schoonmaken en snijden
bakken in de roomboter
lente ui snijden
pas de laatste minuut bij de champignons toevoegen ,laat lekker knapperig
Soep is klaar als de pastinaak gaar is,
ik doe het dan in een soeppan en de staafmixer erdoor tot een mooie romige soep mixen
mosterd toevoegen en de room
peper op smaak misschien nog wat mosterdpoeder
Soep weer opwarmen en op het laatst de champignons met lente ui toevoegen
Eet smakelijk