Kerrie Telor,lekker eiergerecht en het stond nog  niet op de site toch maar weer  eens maken want het is wel lekker ,zie het ook maar als een bijgerecht voor bij een rijststafel en bamischotel en niet te moeilijk en vlug klaar .

Wij aten het met mihoen en een kip gerecht


2 hardgekookte eieren

2 tenen knoflook

1 ui

2 theeleps kerriepoeder

koenjit of kurkuma (is hetzelfde)

rode peper 

mespunt sambal

pakje kokosmelk

sap van halve citroen

serehpoeder of 1 sereh stengel

djintan

Dalar salam blaadjes 2 ..(geen toko bij mij in de buurt,dus ik neem een laurierblad)

olijfolie of zonnebloemolie om te bakken


Ui en knoflook heel fijn snijden of raspen ook de Spaanse peper  klein snijden en de pitjes eruit we gaan dit fruiten tot het glazig is.

Kerrie en koenjit erbij even goed mee laten bakken mag niet aanbranden klein pakje kokosmelk erbij 

de rest van de kruiden erbij en citroensap

,laat het een kwartiertje heel zachtjes garen 

dan de gepelde eieren erbij, laat het nog maar even mee koken 

zo kunnen de smaken in de eieren trekken

Dit gerecht kun je een dag van te voren maken