2 hardgekookte eieren
2 tenen knoflook
1 ui
2 theelepels kerriepoeder
1 theelepel koenjit of kurkuma (is hetzelfde)
rode peper
mespunt sambal
pakje kokosmelk
sap van halve citroen
serehpoeder of 1 sereh stengel
djintan
Dalar salam blaadjes 2 ..(geen toko bij mij in de buurt,dus ik neem een laurierblad)
olijfolie of zonnebloemolie om te bakken
Ui en knoflook heel fijn snijden of raspen ook de Spaanse peper klein snijden en de pitjes eruit we gaan dit fruiten tot het glazig is.
Kerrie en koenjit erbij even goed mee laten bakken mag niet aanbranden klein pakje kokosmelk erbij
de rest van de kruiden erbij en citroensap
,laat het een kwartiertje heel zachtjes garen
dan de gepelde eieren erbij, laat het nog maar even mee koken
zo kunnen de smaken in de eieren trekken
Dit gerecht kun je een dag van te voren maken