Ik gaf een etentje voor een gelegenheid ...en dan is er weinig tijd om even foto`s te maken want dan word er geroepen dat het eten koud word
dat men wil eten en is het schiet eens op!!!
Daarom vlug 3 niet te beste foto`s gemaakt
Maar wat was het lekker, en alles is opgegaan en iedereen heeft zitten smullen
Dit recept heb ik gemaakt voor 4 personen ;
1 kg hertenpoelet (gesneden gekocht)
1 bakje kastanjechampignons
2 uien
3 tenen knoflook
1 grote lepel tomatenpuree
1 lepel zoutarme mosterd
1 groot glas port 250 ml .
3 dl bouillon maak het van z/a runderbouillontablet
zwarte peper
verse thijm
3 laurierblaadjes
50 gr roomboter
room
2 plakken peperkoek
Uien en knoflook fijn snipperen aan fruiten in de gesmolten roomboter
Alles even uit de pan nemen en het vlees op hoog vuur bruinbakken met een lekkere hoeveelheid zwarte peper uit de molen
Is het vlees mooi dichtgesnoerd uienmengsel er weer bij
Tomatenpuree, mosterd, port ,en bouillon en thym erbij laat het aan de kook komen En laat het vlees op een zacht vuurtje in anderhalf uur gaar worden.
ondertussen champignons in plakken snijden
Na anderhalf uur in de ragout erbij doen ,
de peperkoek erboven verkruimelen bind het vocht van de saus
Laat het nog een kwartiertje mee sudderen naar smaak nog wat kruiden erbij even proeven of het vlees gaar is.
Tot zover kun je het een dag van te voren klaar maken .
Alles kan goed in het vlees trekken de alcohol is verdampt en de smaak van de port komt in het vlees en het is zo lekker.
Voor het opdienen doe je naar smaak room erbij even goed doorscheppen
En dan kunnen we eten
Heerlijk met knolselderijpuree ..stoofpeertjes zelfgemaakte appelcompote en een salade