Nieuwe KHA recepten komen op een nieuwe site .;https://koolhydraatbeperktafvallenzoutarm.jouwweb.nl/

Home; zoutarme recepten » feestelijk eten » Hertenragout met port en champignons

Ik gaf een etentje voor een gelegenheid  ...en dan is er weinig tijd om even foto`s  te maken want dan word er geroepen dat het eten koud word 

dat men wil eten en is het schiet eens op!!! 

Daarom vlug 3 niet  te beste foto`s  gemaakt

Maar wat was het lekker, en alles is opgegaan  en iedereen heeft zitten smullen

Dit recept heb ik gemaakt voor 4 personen ;

1 kg hertenpoelet (gesneden gekocht)

1 bakje kastanjechampignons

2 uien

3 tenen knoflook

1 grote lepel tomatenpuree

1 lepel zoutarme mosterd

1 groot glas port  250 ml .

3 dl bouillon maak het van z/a runderbouillontablet

zwarte peper 

verse thijm

3 laurierblaadjes

50 gr roomboter 

room

2 plakken peperkoek

 

Uien en knoflook fijn snipperen  aan fruiten in de gesmolten roomboter

Alles even uit de pan nemen en het vlees op hoog vuur bruinbakken met een lekkere hoeveelheid zwarte peper uit de molen

Is het vlees mooi dichtgesnoerd uienmengsel er weer bij

Tomatenpuree, mosterd, port ,en bouillon en thym erbij laat het aan de kook komen En laat het vlees op een zacht vuurtje in anderhalf uur gaar worden.

ondertussen champignons in plakken snijden 

Na anderhalf uur in  de ragout erbij doen ,

de peperkoek erboven verkruimelen bind het vocht van de saus

Laat het nog een kwartiertje mee sudderen naar smaak nog wat kruiden erbij even proeven of het vlees gaar is.

Tot zover kun je het  een dag van te voren klaar maken . 

Alles kan goed in het vlees trekken de alcohol is verdampt en de smaak van de port komt in het vlees en het is zo lekker.

Voor het opdienen doe je naar smaak room erbij even goed doorscheppen 

 En dan kunnen we eten

Heerlijk met knolselderijpuree ..stoofpeertjes zelfgemaakte appelcompote en een salade