Zin in wat pittigs ?? En toch gezond met veel groente??
Dan moet je dit recept eens uit proberen.
Je kunt het je zelf natuurlijk zo pittig maken als je zelf wilt
Houd je er niet van neem 1 pepertje ..minder sambal of chilipoeder..Portugese piripiri heb ik die is gedroogd èèntje is meer dan genoeg
Het is een wokschotel met gehakt alles in 1 pan
Wat we nodig hebben voor 2 pers.
250 gram gehakt ( wat je zelf het lekkerst vind ,voor ons is dat rundergehakt)
3 ons snijbonen
1 puntpaprika
150 gram champignons
bakje tauge 150 gram
1 rode ui
3 tenen knoflook
lente ui
2 rode pepers
peper en paprikapoeder
zonnebloemolie
marinade maken van
3 lepels ketjap (zoutarm) of een ketjap met zo min mogelijk zout bv Kental A
halve lepel sambal of sambal badjak of chilipeper grof
2 lepels rijstazijn
sap van halve citroen
halve theelepel kurkuma
halve theelepel komijnzaad
topping
handje zoutarme pinda`s
en lente ui
Eten met witte rijst en wat komkommer
Snijbonen wassen puntjes er af en in reepjes snijden niet te grof het word niet gekookt maar gewokt.
ui knoflook en pepertjes klein snijden
Paprika ; zaden verwijderen wassen en in grove stukken snijden
champignons in plakjes snijden
lenteui in ringen snijden
Alle ingrediënten voor de marinade bij elkaar mengen
Olie in de wok en en ui knoflook en peper aanfruiten
Gehakt toevoegen en op hoog vuur rul bakken met de kruiden
peper en paprikapoeder toevoegen
Is het gehakt bruin
de groente erbij niet de tauge die gaat op het laatst erbij
Goed omscheppen
Marinade erover schenken ,houd het vuur vrij hoog
Regelmatig omroeren tot de groente beetgaar is na ongeveer 15 minuten ..
.wil je de groente zachter ..ietsje langer laten wokken ..
tauge erbij even goed erdoor heen roeren nog steeds hoog vuur
pinda`s erdoor en klaar is het
Lenteui er over strooien
wat komkommertjes erbij
witte rijst voor de liefhebber
En ik zou zeggen ;Eet smakelijk