Ik maak stoofvlees van wild dat houd in ,ik heb een pakket vlees gekocht wat gemengd is...het bevat hert ,ree en wildzwijn en ook gesneden
Dat word een winters stoofpotje ook lekker als kerststoofpotje
Het ruikt heerlijk in huis als dit staat te pruttelen
Ik bedenk me net wat hebben de mensen eeuwen geleden lekker gegeten , want toen ging men zelf het bos in om te jagen, wij zijn blij als er wat in de winkel ligt
Wat heb je nodig voor 2 pers.
1 pond wildfilet
2 grote uien
2 tenen knoflook
2 selleriestengels
1 grote wortel
200 gram champignons
halve fles rode wijn
100 a 200 ml wildfond (AHheeft wildfont zonder zout)
2 lepels cranberrie compotè
zwarte peper uit de molen
laurierblaadjes
tak rozemarijn
thym
1 a2 lepels bloem
roomboter om te bakken
Alle groente snijden
roomboter in de pan en bak eerst het vlees bruin
Vlees eruit, in de boter de groente aan bakken
lepel bloem erover strooien goed door de groente roeren en laat maar even goed meebakken
Afblussen met de wijn en wildfond
als het kookt het vlees erbij
De kruiden erbij
Cranberrie compote erbij , als je zelf gemaakte heb doe je die er uiteraard bij.
Zet het vuur zacht en laat het een uur of 2 zachtjes gaar worden en inkoken
Regelmatig kijken of het niet droog kookt
Het ruikt nu zo lekker feestelijk in huis
Je kunt er van alles bij eten zoete groenten , broccoli.
Ik maak het met witlof en rostischijven
Ook lekker bij een grove pasta
En zo als bij alle stoofpotten geld , zet het een nachtje weg en eet het de dag erop...dan zijn de smaken ingetrokken
EET SMAKELIJK