Nieuwe KHA recepten komen op een nieuwe site .;https://koolhydraatbeperktafvallenzoutarm.jouwweb.nl/

Home; zoutarme recepten » stoofpotjes » Runderstoof ala Ottolenghi

Dit is een topgerecht wat smaak aangaat , je zou het op het eerste oog niet zeggen als je de foto`s ziet ..maar ik zou zeggen ;MAAK HET!!!

Het rundvlees is zo mals als boter..de groente is lekker met de kikkererwten 

Het is een gerecht uit het Midden Oosten.Ik ben fan van deze gerechten

Recepten staan ook vaak in The Guardian  een Engelse krant

Dit is een heel oud recept ,maar niet minder lekker.

 

 

Wat heb je nodig het is voor 3 a 4 personen 

Ik heb een stuk ribstuk van een pond

olijfolie

10 tenen knoflook

1ui

1 grote wortel of 3 kleine

3 stengels bleekselderij

1 blik kikkererwten

1 peper

klein blikje tomatenpuree

1 z/a runderbouillontablet

anderhalve theelepel komijnpoeder

1 theelepel piment (scherp)

zwarte peper uit de molen

halve theelepel suiker

rasp van 1 citroen 

flinke kneep sap uit een citroen

peterselie

basilicum

200gram vermicelli (anders hele dunne spaghettie)

 

Begin met het rundvlees ,laat het aan 1 stuk

Olijfolie in de pan en bak het vlees aan beide kanten bruin

Doe 2 liter kokend water erbij ,laat vlees nooit schrikken  met koud water

Vlees moet onder staan en laat dit 2 uur heel zachtjes pruttelen tot het gaar is

na anderhalf uur doe je de ontvelde knoflooktenen erbij..die word in dat half uur helemaal zacht

.Als het vlees gaar is met de knoflook uit de pan

laat afkoelen en trek het vlees in hapklare stukken ( Snijd je liever dan doe je dat)

Ik pluk het liefst het vlees of het nu kip is of rundvlees met de draad mee word het nooit taai in je mond

Houd 650 ml bouillon over rest kun je bewaren of invriezen

doe  het vlees met knoflook terug in de  bouillon doe er een z/a runderbouillontablet bij en zet weg

Dit kun je ruim van tevoren maken ideaal als je niet veel tijd heb

 

 


De pasta of vermicelli maken we klein en leggen het op bakpapier  en gaat voor een minuut of 5 in een oven van 200 graden .het moet mooi bruin worden .Houd het goed in de gaten het mag niet verbranden (het kan ook in een pan , maar ik vind het makkelijker in de oven ) Maak je wel eens Turkse rijst is dat hetzelfde systeem



Ook dit kun je weer even aan de kant zetten en ondertussen heb ik de ui , wortel en bleekselderij schoongemaakt en in kleine stukjes gesneden blik kikkererwten in het vergiet en flink spoelen met koud water...dan is het meeste zout eruit

 

Olijfolie in een ruime pan  en bak hier de groente in een minuut of 10 tot de groente zacht is doe dan alle kruiden erbij de tomatenpuree en ook de citroenrasp

De kikkererwten erbij schep het goed om laat het een minuut of 5 meebakken

Daarna kan alles in de pan met vlees in bouillon

Laat alles aan de kook komen en doe de vermicelli erbij roer het goed door ,en op een zacht vuurtje  de vermicelli gaar laten worden en al het vocht is opgenomen ...Houd het in de gaten te weinig wat vocht erbij ..teveel vocht, vuur wat hoger zetten 

Maak ondertussen een salade en een yoghurtsausje (van Griekse yoghurt) met knoflook dille citroensap en wat olijfolie en snijd de peterselie en basilicum

 




We hebben een grote pan met een voedzame lekkere maaltijd ,

Schep je bordje lekker vol een schep yoghurtsaus erbij ...het smaakt er echt lekker bij ...en strooi wat peterselie en basilicum erover

Net als sambal bij je Oosterse maaltijd   Eet je yoghurtsaus bij een Mediterraanse maaltijd of een maaltijd uit het Midden Oosten , het is nog gezond ook

 

 

Het is smullen en het vlees is zo mals...

Er is nog over voor morgen ...mmm...






Maak een Gratis Website met JouwWeb