Ik ben toch al gek op ovenschotels maar deze is wel hèèl lekker
Koolhydraatarm of beperkt het eten is lekker je leert steeds meer te
experimenteren met groenten,En we hebben zo veel groente ..duur is het ook niet
als je de advertenties na kijkt koop je goedkoop je groente en of je fruit.
Maar nu deze ovenschotel ik maak het voor mij zelf ik eet best veel groente en dit was wat veel..maar zo lekker alles opgegeten
voor 1 pers.
125 gram kipgehakt
250 gram broccoli (halve stronk)
125 gram bloemkoolrijst
125 gram champignons
halve ui
2 tenen knoflook
Spaanse peper (opotioneel)
halve paprika
100 gram geraspte kaas
half bakje crème fraiche
peper
2 theelepels kerriepoeder
paprikapoeder
aromat zoutarme
olijfolie
roomboter
Eerst was en snij ik de broccoli in kleine stukjes en kook ik voor een paar minuten
Ik had bloemkool over van de dag ervoor(geroosterde bloemkool) ..die doe ik even in de staafmixer..Wil je ook bloemkool ??even koken en dan door staafmixer of keukenmachine
ui knoflook en spaanse peper heel fijn snipperen
paprika in stukjes snijden
bakken in een koekenpan in de roomboter
Hier komen ook de champignons bij die we eerst in plakjes snijden
Alles even gaar bakken met peper erover en strooiaromat
Als alles gaar is even in een schaal doen
In de koekenpan gaan we nu het kippengehakt rul bakken
ondertussen de oven aan zetten (hete luchtoven) 200 graden
Door het kippengehakt de kerrie paprikapoeder peper en knoflookpoeder
Ovenschaal invetten
bloemkoolrijst
daar bovenop het kippengehakt
broccoli daar weer bovenop
champignonmengsel in de pan goed doorwarmen de crème fraiche
erdoorheen roeren en een handje kaas
Dat mengsel over de groente en gehakt schudden
geraspte kaas erover
en de voorverwarmde oven in
15 a 20 minuten de oven in tot de kaas mooi uitgelopen is of een mooi kleurtje heeft gekregen
Eet smakelijk...Ik hoop dat jullie er net zo van genieten als ik heb gedaan