Lekker en eenvoudig te maken balletjes van kipgehakt met pindasaus maak er een
lekkere nasi maaltijd van met een gebakken eitje.
Ik maak genoeg balletjes gaan er nog wat balletjes de diepvries in altijd makkelijk.
voor 2 pers;
4 ons kipgehakt
1 ei
1 theelepel sambal
1 theelepel uienpoeder
1 theelepel knoflookpoeder
chilipoeder naar smaak
halve theelepelpeper
1 theelepel paprikapoeder
halve theelepel nootmuskaat
halve theelepel koenjit
lepel panko of paneermeel
Alles door elkaar mengen met het gehakt en zet het even weg voor een half uurtje in de koelkast
Kipgehakt plakt meer als rundergehakt
Maak mooie balletjes en bak ze in sesamolie of andere olie
draai ze regelmatig doe er even de deksel op om te garen.laatse minuten even bruin laten bakken.
Pindasaus maken...maak iets dunner als normaal en doe de balletjes in de pindasaus
Lekker met nasi of bloemkoolnasi en als snack natuurlijk ook erg lekker
Eigenlijk vind ik kipgehakt lekkerder als rundergakt
Maak jouw eigen website met JouwWeb