Nieuwe KHA recepten komen op een nieuwe site .;https://koolhydraatbeperktafvallenzoutarm.jouwweb.nl/

 

 

Rode rijst is een lekker bijgerecht  bij  vlees en groente

Makkelijk en vlug klaar en veel ingrediënten heb je niet nodig

Maar je zult versteld staan van de smaak


Voor 2 personen

Witte rijst ik heb altijd geleerd 1 kopje p.p.

Is me nu teveel ,naar eigen smaak nemen wat je nodig denk te hebben

1 rode ui 

2 tenen knoflook

1 klein blikje tomatenpuree

(in de zomer kun je zonnige zoete tomaten ipv tomatenpuree doen 3 a 4 tomaten)

1 halve tablet zoutarme kippenbouillon

peterselie 

peper

1 eetlepel citroensap

olijfolie

 

ui en knoflook fijn snipperen

olijfolie in de pan  en de ui en knoflook op middel vuur langzaam laten fruiten tot het wat zacht is

Kleine blikje tomatenpuree erbij en goed mengen met het uimengsel

Rijst erbij en even mee laten bakken en goed roeren dat de rijst omhuld is met tomaat ui mengsel.

Water toevoegen  ,het eerste kootje van mijn pink tot zover moet het water komen (ook ooit zo geleerd) en ik doe het nog steeds zo

Als het  kookt vuur zacht zetten,en laten koken meestal een minuut of 8 tot de rijst gaar is,

peterselie en peper naar smaak erbij en de citroensap

wel in de gaten houden dat de rijst niet aanbrand meestal moet er nog een klein scheutje water bij en goed doorroeren tussen door

Als de rijst gaar is van het vuur en met de deksel op de pan nog even laten staan en nog een keer doorroeren


Keftédes (Griekse gehaktballetjes