Rode rijst is een lekker bijgerecht bij vlees en groente
Makkelijk en vlug klaar en veel ingrediënten heb je niet nodig
Maar je zult versteld staan van de smaak
Voor 2 personen
Witte rijst ik heb altijd geleerd 1 kopje p.p.
Is me nu teveel ,naar eigen smaak nemen wat je nodig denk te hebben
1 rode ui
2 tenen knoflook
1 klein blikje tomatenpuree
(in de zomer kun je zonnige zoete tomaten ipv tomatenpuree doen 3 a 4 tomaten)
1 halve tablet zoutarme kippenbouillon
peterselie
peper
1 eetlepel citroensap
olijfolie
ui en knoflook fijn snipperen
olijfolie in de pan en de ui en knoflook op middel vuur langzaam laten fruiten tot het wat zacht is
Kleine blikje tomatenpuree erbij en goed mengen met het uimengsel
Rijst erbij en even mee laten bakken en goed roeren dat de rijst omhuld is met tomaat ui mengsel.
Water toevoegen ,het eerste kootje van mijn pink tot zover moet het water komen (ook ooit zo geleerd) en ik doe het nog steeds zo
Als het kookt vuur zacht zetten,en laten koken meestal een minuut of 8 tot de rijst gaar is,
peterselie en peper naar smaak erbij en de citroensap
wel in de gaten houden dat de rijst niet aanbrand meestal moet er nog een klein scheutje water bij en goed doorroeren tussen door
Als de rijst gaar is van het vuur en met de deksel op de pan nog even laten staan en nog een keer doorroeren
Maak jouw eigen website met JouwWeb