Lekker pittig eten dan maak dit is klaar kip met een saus .
Oosters comfortfood
Laat het lang garen tot het vlees bijna van het bot afvalt
Lekker met boontjes smoor en witte rijst.
Oosters eten met al zijn kruiden heeft zoveel smaak, zout mis je niet.
Wat heb je nodig voor 2 pers.
4 a 5 kippenbouten ,drumsticks of kipstukjes met bot.
1 ui
4 tenen knoflook
1 a 2 pepers
stukje gember 2 cm
1 tomaat of 6 kleine tomaatjes
2 lepels citroensap
4 lepels ketjap manis
halve theelepel komijnzaad (djinten)
halve theelepel laos
1 lemongras vers of 1 theelepel uit een potje lemongras
nootmuskaat
1/2 z/a kipbouillontablet (voor halve liter kippenbouillon)
1 lepel sesamolie
2 lepels zonnebloemolie
Marineer de kip een paar uur van tevoren met ketjap citroensap pepertje fijn gesneden,knoflookdoor de knoflookpers komijnzaad en
We gaan beginnen;
Ui fijn snijden en gember in plakjes.
Zonnebloemolie met sesamolie in de pan en fruit de ui aan met gember
Bak de kipstukken even mee
De marinade erbij de kippenbouillon (halve liter)
De tomaten erbij
Deksel op de pan en laat het anderhalf a 2 uur zachtjes stoven,
Vlees regelmatig draaien
Het laatste kwartier deksel van de pan en laat het vocht wat inkoken
Het ruikt lekker het vlees is zacht en mals , de saus is heerlijk
Ik heb er dit keer boontjes smoor bij gemaakt met witte rijst.
Maak jouw eigen website met JouwWeb