Nieuwe KHA recepten komen op een nieuwe site .;https://koolhydraatbeperktafvallenzoutarm.jouwweb.nl/

Lekker pittig eten  dan maak dit is klaar kip met een saus .

Oosters comfortfood 

Laat het lang garen tot het vlees bijna van het bot afvalt

Lekker met boontjes smoor en witte rijst.

Oosters eten met al zijn kruiden  heeft zoveel smaak, zout mis je niet.

 

Wat heb je nodig voor 2 pers.

 

4 a 5 kippenbouten ,drumsticks of kipstukjes met bot.

1 ui

4 tenen knoflook

1 a 2 pepers

stukje gember 2 cm

1 tomaat of 6 kleine tomaatjes

2 lepels citroensap

4 lepels ketjap manis 

halve theelepel komijnzaad (djinten)

halve theelepel laos

1 lemongras vers of 1 theelepel uit een potje lemongras 

nootmuskaat

1/2  z/a kipbouillontablet (voor halve liter kippenbouillon)

1 lepel sesamolie

2 lepels zonnebloemolie

 


Marineer de kip een paar uur van tevoren met ketjap citroensap pepertje fijn gesneden,knoflookdoor de knoflookpers  komijnzaad en 

We gaan beginnen;

 

Ui fijn snijden en gember in plakjes.

 

Zonnebloemolie met sesamolie in de pan en fruit de ui aan  met gember

Bak de kipstukken even mee

De marinade erbij  de kippenbouillon  (halve liter)

De tomaten erbij

Deksel op de pan  en laat  het anderhalf  a 2 uur zachtjes stoven,

Vlees regelmatig draaien

Het laatste kwartier deksel van de pan en laat het vocht wat inkoken

Het ruikt lekker het vlees is zacht en mals , de saus is heerlijk

 

Ik heb er dit keer boontjes smoor bij gemaakt met witte rijst.

 







Maak jouw eigen website met JouwWeb