Ik was zo gek op bloemkool , de traditionele manier met braadworst en gekookte aardappelen
Maar bloemkool gekookt met zo`n papje zoutarm is niet lekker...het smaakt naar niks
ik zoek een recept dat het me weer smaakt,
Dit gerecht was heel lekker ,ja vind je het gek met deze tomatensaus,en mozzarella erop
Ik begin met de saus die moet een uurtje pruttelen
1 blik tomaten
1 blikje tomatenpuree
bakje cherrytomaatjes
ui
2 tenen knoflook
half bakje champignons
glas rode wijn
2 eetlepels balsamicoazijn
gedroogde Italiaanse kruiden
peper uit de molen (mag lekker pittig worden)
gerookte paprikapoeder 1 dessertlepel
olijfolie
Ui en knoflook heel fijn snijden en bakken in de olijfolie
tomatenpuree erbij en even mee laten bakken
blik tomaten erbij
Even goed doorwarmen
Wijn en Balsamico azijn erbij en de kruiden
En de cherry-tomaatjes en de champignons kleingesneden
Na een half uurtje kun je de tomaatjes doorprikken ,even goed door roeren doorprikken .
Laat maar een uurtje pruttelen, ondertussen de bloemkool snijden en koken en de gehaktballetjes maken
Gehakt voor 2 pers.
250 gram gehakt
sjalotje
teen knoflook
peper
1 ei
beetje paneermeel
1 eetlepel Italiaanse gedroogde kruiden It.kuidenmix Sicilié van Verstegen
gerookte paprika
Alles door elkaar mengen en balletjes draaien en bakken in de olijfolie,alle kanten lekker bruin en gaar laten worden
Bloemkool schoonmaken en in roosjes met water opzetten en bijna gaar laten koken ,
ik doe er lavas bij (maggiplant).
We gaan de ovenschaal opmaken en de oven voorverwarmen op 200 graden
Olijfolie inde schaal om in te vetten
Omdat ik ook voor mijn man kook en hij niet hoeft af te vallen en wel zoutarm mee eet doe ik aan èèn kant van de ovenschaal wat voorgekookte krieltjes
De rest is bloemkool en gehaktballetjes en wat verse basilicum
En daarna komt de tomatensaus erover en pluk de mozzarella lekker over de saus
en dan gaat het de oven in voor een half uur
We vonden het alle twee heel lekker,alles op ....maar ik had niet anders verwacht,met deze saus smaakt alles denk ik