Op een koude dag ...... een bruine bonenschotel hoe lekker is dat.
En peulvruchten zijn ook heel gezond ook in een kooldydraat beperkt dieet
past dit uitermate goed, het zijn z.g.n. Goede kooldydraten
Voor 2 pers.
1 blik bruine bonen
1 blik tomaten
1 ui
1 teen knoflook
1 winterwortel
1 paprika
1 stengel prei
chilipeper en chilivlokken
halve tablet zoutarme groentebouillon
speklappen;
nieuwe kruidenmix van Verstegen Jamaican Jerk zonder zout toegevoegd.
Bruine bonen spoelen met koud water en uit laten lekken in een zeef
Speklappen marineren
kleine lepel kruiden Jamaican Jerk met olijfolie mengen
en de speklappen mee insmeren ,laat een half uurtje intrekken.
Ui, knoflook ,paprika wortel en prei in reepjes of klein snijden
Ui en knoflook even in de olie aan fruiten
wortel en paprika erbij
Blik tomaten bij dit mengsel schenken
prei erbij en halve zoutarme groente bouillontablet erboven verkruimelen
chilipoeder half theelepeltjes en chilivlokken uit de molen erbij
laat een minuut of 20 garen.
Ondertussen de speklappen bakken
geen olijfolie in de koekenpan er zit olie in de marinade
Na 20 minuten de uitgelekte bruine bonen door het groentemengsel scheppen ...misschien nog even op smaak maken
Als de speklappen mooi bruin gebakken zijn op de bruine bonen leggen
We kunnen aan tafel!!
Lekker erbij augurken ,zilveruitjes en Piccalilly van Kesbeke
die passen in een zoutarm dieet
eet smakelijk
De speklappen waren heel erg lekker met deze nieuwe kruidenmix