Dit is een echt lekker gerecht,het gasfornuis blijft schoon ,geen pan word vuil,alleen een ovenschaal.
lekker veel groenten gegrild met gehakt en veel kruiden.
Dit geld voor 2 personen maak je het voor meer personen doe het dan op de ovenplaat leg er wel bakpapier op.
Of je neemt 2 schalen en vult ze. Kun je ook variëren met de groente
Wat hebben we nodig voor 2 pers.
250 gr gehakt
paneermeel
1 ei
Knoflook
2 rode uien
1 courgette
1 rode puntpaprika
200 gram champignons
1 stengel prei
150 gr krielaardappeltjes (voorgekookt)
stukje feta kaas
Mediterraanse gedroogde kruiden
peper....nootmuskaat...paprikapoeder
gerookte paprikapoeder
2 lente uitjes
peterselie
basilicum
olijfolie
We gaan eerst het gehakt kruiden;
eigenlijk zoals je het altijd doet met ei paneermeel peper, paprikapoeder,nootmuskaat en nu gedroogde Mediterraanse kruiden,en 2 tenen knoflook fijn gesneden
Goed door elkaar mengen en dan even wegzetten in de koelkast .
Oven voorverwarmen op 200 graden
Ovenschaal invetten met olijfolie
De groenten die je gebruikt grof snijden en in de ovenschaal doen
ook de aardappeltjes
3 tenen knoflook fijn snijden en 2 rode uien en die erover strooien
Verse kruiden fijn snijden en de mediterraanse kruiden ruim over de groenten strooien
Gehakt uit de ijskast en er worstjes van draaien tussen 2 handen
De worstjes tussen de groente stoppen
de fetakaas brokkelen en erover strooien
We willen niet dat het verbrand en sprenkelen olijfolie over de groente en de feta
De schaal gaat een half uur de oven in en dan is alles gaar en klaar
het hele huis ruikt naar de kruiden ..mmm heerlijk
Maak jouw eigen website met JouwWeb