Nieuwe KHA recepten komen op een nieuwe site .;https://koolhydraatbeperktafvallenzoutarm.jouwweb.nl/

Home; zoutarme recepten » groente » Gevulde paprika met koolraap en geitenkaas

Koolraap, als klein kind aten we dat met een papje zoals alles werd gegeten met een papje...

Anno 2020 hoef je daar niet meer mee aan te komen . Ik vind het wel een lekkere groente een beetje zoet.

Je moet er wel even de tijd voor nemen om dit gerecht te maken.De koolraap is ook alleen te koop in herfst en winter.

Ik heb er al frietjes van gemaakt  en puree  allemaal heel lekker

Nu weer wat anders garen in roomboter en vullen in een  paprika 

waarom niet , lekker met  runderstoof erbij dit keer de Marokkaanse  die is pittig en ook een beetje zoet met de abrikozen.

Combinatie is perfect

Je kunt het ook eten als vegetarische maaltijd  doe je wat meer geitenkaas erover  en nog wat walnoten 

Ik doe voor de bite een handje olijven weken in water om te ontzilten en daarna nog een paar keer naspoelen met koud water en kleine stukjes  snijden.

Voor degene die niet weten hoe een koolraap eruit ziet hieronder een foto


Je heb voor 2 personen aan een halve koolraap genoeg ,ik maak hem helemaal klaar ook alvast voor de dag erop als koolraappuree dat is ook lekker 


Voor 2 personen

 

halve koolraap 

75 gram roomboter

verse thym

1 zoutarme bouillontablet

peper uit de molen.

 

handje olijven

2 tenen knoflook

geraspte kaas (Emmentaler) 2 lepels

 

 

zachte geitenkaas

2 paprika`s

olijfolie

 

Rucola 

balsamicocrème

 



De koolraap boven en onderkant eraf snijden schillen en dan komt het zwaarste werk in plakken snijden en dan in blokjes.

je krijgt er spierballen van.

Roomboter in de pan en laten smelten, de blokjes koolraap erbij en de kruiden 

Goed omscheppen en laat het in 3 kwartier garen regelmatig omscheppen

Is de koolraap lekker zacht geworden met een schuimspaan uit de pan halen  .De boter kun je bewaren..ik ga het gebruiken voor de puree die ik maak voor de dag erop.

Tot hier kun je het van tevoren maken.



Oven voorverwarmen voor de paprika`s te grillen 220 graden 

2 paprika`s doormidden snijden 

zaadlijsten eruit 

leg op de bakplaat waar bakpapier op ligt 

strooi er wat peper op en olijfolie

En plaats de paprika`s voor een half uur in de oven ze beginnen net te blakeren en haal ze er dan uit

 

Ondertussen als de paprika`s in de oven liggen

Doe de stukjes ontzilte olijven bij de koolraap en de geraspte kaas en de knoflook heel fijn gesnipperd erbij  en schep het goed om .

 

Paprika`s uit de oven en vullen met  blokjes koolraap 

geitenkaas brokkelen en er bovenop leggen

Bakblik terug de oven in op 200 graden en een minuut of 20 in de oven 

Ik leg wat rucola op de borden olijfolie erover  met balsamicocrème er over gespoten ..niet teveel

daarbovenop de gevulde paprika`s 

2 halve paprika`s  p.p,

.

Tot hier is het een vegetarische maaltijd

En het is zo lekker...zo komt groente weer tot leven en ben je af van de 

Gekookte koolraap met papje

 

 







Met de Marokkaanse runderstoof



Maak een Gratis Website met JouwWeb