Koolraap, als klein kind aten we dat met een papje zoals alles werd gegeten met een papje...
Anno 2020 hoef je daar niet meer mee aan te komen . Ik vind het wel een lekkere groente een beetje zoet.
Je moet er wel even de tijd voor nemen om dit gerecht te maken.De koolraap is ook alleen te koop in herfst en winter.
Ik heb er al frietjes van gemaakt en puree allemaal heel lekker
Nu weer wat anders garen in roomboter en vullen in een paprika
waarom niet , lekker met runderstoof erbij dit keer de Marokkaanse die is pittig en ook een beetje zoet met de abrikozen.
Combinatie is perfect
Je kunt het ook eten als vegetarische maaltijd doe je wat meer geitenkaas erover en nog wat walnoten
Ik doe voor de bite een handje olijven weken in water om te ontzilten en daarna nog een paar keer naspoelen met koud water en kleine stukjes snijden.
Voor degene die niet weten hoe een koolraap eruit ziet hieronder een foto
Je heb voor 2 personen aan een halve koolraap genoeg ,ik maak hem helemaal klaar ook alvast voor de dag erop als koolraappuree dat is ook lekker
Voor 2 personen
halve koolraap
75 gram roomboter
verse thym
1 zoutarme bouillontablet
peper uit de molen.
handje olijven
2 tenen knoflook
geraspte kaas (Emmentaler) 2 lepels
zachte geitenkaas
2 paprika`s
olijfolie
Rucola
balsamicocrème
De koolraap boven en onderkant eraf snijden schillen en dan komt het zwaarste werk in plakken snijden en dan in blokjes.
je krijgt er spierballen van.
Roomboter in de pan en laten smelten, de blokjes koolraap erbij en de kruiden
Goed omscheppen en laat het in 3 kwartier garen regelmatig omscheppen
Is de koolraap lekker zacht geworden met een schuimspaan uit de pan halen .De boter kun je bewaren..ik ga het gebruiken voor de puree die ik maak voor de dag erop.
Tot hier kun je het van tevoren maken.
Oven voorverwarmen voor de paprika`s te grillen 220 graden
2 paprika`s doormidden snijden
zaadlijsten eruit
leg op de bakplaat waar bakpapier op ligt
strooi er wat peper op en olijfolie
En plaats de paprika`s voor een half uur in de oven ze beginnen net te blakeren en haal ze er dan uit
Ondertussen als de paprika`s in de oven liggen
Doe de stukjes ontzilte olijven bij de koolraap en de geraspte kaas en de knoflook heel fijn gesnipperd erbij en schep het goed om .
Paprika`s uit de oven en vullen met blokjes koolraap
geitenkaas brokkelen en er bovenop leggen
Bakblik terug de oven in op 200 graden en een minuut of 20 in de oven
Ik leg wat rucola op de borden olijfolie erover met balsamicocrème er over gespoten ..niet teveel
daarbovenop de gevulde paprika`s
2 halve paprika`s p.p,
.
Tot hier is het een vegetarische maaltijd
En het is zo lekker...zo komt groente weer tot leven en ben je af van de
Gekookte koolraap met papje
Met de Marokkaanse runderstoof