350 gram speklapjes
voor de marinade
2 eetlepels gembersiroop ,
2 eetlepelszoutarme ketjap
2 tenen knoflook
halve Spaanse peper
citroengras een mespunt
halve theelepel korianderzaad
halve theelepel komijnzaad
loempiasaus ;Ik neem Improba saus er zit het minste zout in ,ik heb veel chilisauzen en loempiasauzen vergeleken en deze was voor mij het beste en we nemen 2 lepels en geen heel flesje 1.16 gr zout op 100ml
sesamzaadjes
Knoflooktenen en pepertje klein snijden
We doen alle ingrediënten behalve de sesamzaadjes
bij elkaar in een schaaltje en mengen het goed door elkaar
Speklapjes snij ik een keer door midden
en marineer de speklapjes met de marinade
Eroverheen strooi ik wat sesamzaadjes en dan gaan de speklapjes een paar uur de ijskast in
Op de ovenplaat leg ik alufolie om het vet op te vangen
En rooster uit de oven halen
en de oven voorverwarmen op 200graden
Ik bak de speklappen eerst even uit in de koekenpan en leg ze dan op het rooster van de oven en voor 10
minuten in de oven ,dit geld voor dunne lapjes
regelmatig controleren
Lekker bij Mihoen met een pikant gembersausje