Home; zoutarme recepten » Hartige taarten ..filo of bladerdeeg » Hartige gehakt-groente taart met mozzarella

Op een zomerse dag heb je niet veel zin om lang in de keuken te staan ,en je wilt gezond eten 

Wat is er mis met een hartige taart waar veel groente in gaat 

gehakt en kaas een volwaardige maaltijd

Wat heb ik gebruikt;

1 vel bladerdeeg uit de koeling ...of 4 a 6 kleine bladerdeeglapjes uit de vriezer

250 gram gehakt welke je lekker vind....ik nam 2 biefstuk tartaar

1 bakje champignons

1 halve stang dikke prei of 1 hele kleine

1 selleriestengel

1 paprika

2 tomaten

1 rode ui

3 tenen knoflook

4 eieren 

1 lepel Griekse yoghurt

1 mozzarellabol

peper

chilivlokken

paprikapoeder

gerookte paprikapoeder

Italiaanse gedroogde kruiden 1 eetlepel

Olijfolie

 


Oven voorverwarmen 0p 200 graden

Gehakt rul aanbakken en peper en paprikapoeder toevoegen

ui en knoflook snipperen en mee aan fruiten.

de rest van de groente snijden in plakjes of reepjes snijden

als het gehakt bruin gebakken is de rest van de groente erbij

en  roerbakken met de rest van de kruiden.

Eieren kloppen met de Griekse yoghurt en peper toevoegen

Bakvorm invetten en bladerdeeg erin(velletjes bladerdeeg uitrollen meteen beetje water 'vastplakken" en in bakblik leggen randen mogen erover hangen

Vuur uit ,als de groente gaar is.

eimengsel door de groente scheppen en in het bakblik storten

Mozzarella in stukken snijden of scheuren en erover verdelen.Nu kan het de oven in voor een half uur 

Eet smakelijk