Op een zomerse dag heb je niet veel zin om lang in de keuken te staan ,en je wilt gezond eten
Wat is er mis met een hartige taart waar veel groente in gaat
gehakt en kaas een volwaardige maaltijd
Wat heb ik gebruikt;
1 vel bladerdeeg uit de koeling ...of 4 a 6 kleine bladerdeeglapjes uit de vriezer
250 gram gehakt welke je lekker vind....ik nam 2 biefstuk tartaar
1 bakje champignons
1 halve stang dikke prei of 1 hele kleine
1 selleriestengel
1 paprika
2 tomaten
1 rode ui
3 tenen knoflook
4 eieren
1 lepel Griekse yoghurt
1 mozzarellabol
peper
chilivlokken
paprikapoeder
gerookte paprikapoeder
Italiaanse gedroogde kruiden 1 eetlepel
Olijfolie
Oven voorverwarmen 0p 200 graden
Gehakt rul aanbakken en peper en paprikapoeder toevoegen
ui en knoflook snipperen en mee aan fruiten.
de rest van de groente snijden in plakjes of reepjes snijden
als het gehakt bruin gebakken is de rest van de groente erbij
en roerbakken met de rest van de kruiden.
Eieren kloppen met de Griekse yoghurt en peper toevoegen
Bakvorm invetten en bladerdeeg erin(velletjes bladerdeeg uitrollen meteen beetje water 'vastplakken" en in bakblik leggen randen mogen erover hangen
Vuur uit ,als de groente gaar is.
eimengsel door de groente scheppen en in het bakblik storten
Mozzarella in stukken snijden of scheuren en erover verdelen.Nu kan het de oven in voor een half uur
Eet smakelijk