Bloemkool dat was voor ik zoutarm was geworden mijn lievelingsgroente,liefst met een bal gehakt ,een maizenapapje waar ook veel kaas in ging,en zout ..nog aromat in het het sausje...Smaak
Maar omdat er geen zout meer in ging vond ik het niet lekker
Dat moest anders
Ik heb al een keer een gratin gemaakt van bloemkool ,maar wilde het nu anders...wat paste bij mijn rundvleesschotel die ik al klaar had
Ik maak het voor 1 pers...want mijn man die hoef ik geen bloemkool voor te zetten
Halve kleine bloemkool
100ml slagroom
half pakje of philadelphia of ander merk (roomkaas)
Parmezaanse kaas
Witte peper
peper uit de molen
Persillade of Gedroogde Italiaans.kruiden
en als laatste verse peterselie
Meng dit alles door elkaar
Bloemkool in roosjes even koken minuut of 10
oven voorverwarmen 180 graden
ovenschaal invetten
Half gare bloemkoolroosjes in de ingevette ovenschaal,het roommengsel erover en rasp er nog wat Parmezaanse kaas over
20 minuten de oven in tot het wat bruin begint te worden
Lekker met rundvlees, Frans met Marokaanse touch...waar ik dit keer gedroogde pruimen in had gedaan
en gekookte aardappels