Visdag op woensdag niet alleen op vrijdag elke dag kun je vis eten ,en vandaag Tong met zeevruchten.
Lekker gebakken in de roomboter
en het is even doorwerken want het is zo vlug klaar
Je bent altijd wel een beetje afhankelijk wat ze aanbieden ,maar ik vond 2 tongen in de diepvries bij de supermarkt.
voor 2 pers ;
2 tongetjes van vel ontdaan
bakje zeevruchten van 150 gram
roomboter
peterselie
lente uitjes
bloem
viskruiden zoutarm
knoflook
Vis even spoelen en droogdeppen met keukenpapier
Vis kruiden met viskruiden zoutarm en even door de bloem halen
Roomboter in de koekenpan en de vis aan beide kanten bruin bakken in een paar minuten. Tong heeft zo`n verfijnde smaak daar hoeft niet veel bij peterselie erover en klaar.
Als de tong gebakken word in een andere pan olijfolie warm maken
knoflook erbij en dan gelijk de zeevruchten even bakken op hoog vuur
citroensap erover ,peterselie en voorjaarsuitjes erover
En dit is gelijktijdig klaar lekker op het bord
Gemengde sla erbij een zoete aardappel en een gegrilde paprika uit de oven.
Maak jouw eigen website met JouwWeb