Ik wil alles een keer hebben uitgeprobeerd en daar horen ook"frietjes"bij van knolselderij
Ik zet het woord al tussen haakjes , je mag het nooit vergelijken met gewone friet van aardappels
Het heeft de vorm van friet en met mayo ook erg lekker
Het is een lekkere groente op een andere manier klaar gemaakt
Ik at het voor die tijd alleen in soep (erwten of bonensoep) of als soep...knolselderijsoep
maar ik ga ze ook eens bakken in de oven
Het snijden gaat best lastig dus neem een scherp mes
Goed en ruim schillen en in gelijke frietjes snijden
oven op 200 graden voorverwarmen
wel eerst de ovenschaal eruit
en daar bakpapier op leggen
Olijfolie in een ruime schaal doen
uienpoeder
knoflookpoeder
grove chilipeper doe ik erbij ...vind je dat te scherp neem je gewone witte peper
Knolselderij reepjes in de schaal en goed door elkaar husselen
Ik doe dat altijd met mijn handen
En stort het uit in je ovenschaal ..beetje verdelen ,mogen niet op elkaar liggen
Voor een minuut of 25 a 30 minuten de oven in ze zijn dan mooi van kleur en gaar
Ze zijn niet zo knapperig als"gewone"frietjes maar ze zijn wel heel erg lekker
Ik ga ze vaker maken...
We eten het dit keer met kabeljauwfilet en een lekkere venkelsaus