Kipragout lekker .ik wil hem vandaag maken voor oudjaarsavond
Een heerlijk pasteitje dus...de eerste keer ook dat ik hem zoutarm maak
de pasteibakjes komen uit de winkel,daar waag ik me niet aan.
Wat hebben we nodig ;de kipragout voor 2 pers.
2 ons kipfilet
2 ons champignons
1 uitje
knoflook ,
peterselie
en voorjaarsuitjes
peper
natriumarme aromat
roomboter
bloem
room
citroensap
voor de kipbouillon;
1 wortel
laurierblad
1 natriumarme kipbouillonblokje
lepel lavas
kipfilet
Kipfilet in water koken met een wortel zoutarme bouillontablet en een laurierblaadje
peper erbij,
Als alles een half uurtje zachtjes gekookt heeft halen we de filet eruit en schudden de bouillon door het vergiet en vangen wel de bouillon op,de champignons leggen we op een bord
ui aan fruiten in roomboter en de gesneden champignons erbij en even laten meebakken tot ze gaar zijn
strooi er peper over
Van de boter en bloem ± 2 afgestreken lepels maken we een roux
en langzaam doen we er de afgekoelde bouillon erbij ± 200ml
langzaam laten pruttelen ,vind je het te dik doe er nog wat bouillon bij
ondertussen plukken we de kipfilet in kleine stukjes
De kipfilet en de champignons gaan nu bij de saus ,ook de lenteuitjes
nog een flinke scheut room (naar smaak) erbij
peper en wat kruiden zoutarm en wat citroensap naar smaak erbij ,
Ik deed er zoutarme kipkruiden bij en ik heb nog persillade uit Frankrijk (peterselie heel fijn met knoflook)
De verse peterselie doen we er als laatste bij vlak voor het opdienen
...mmmmm ,