Kipragout lekker .ik wil hem vandaag maken voor oudjaarsavond 

Een heerlijk pasteitje dus...de eerste keer ook dat ik hem zoutarm maak

de pasteibakjes komen uit de winkel,daar waag ik me niet aan.

 

 

 

 

 

Wat hebben we nodig ;de kipragout voor 2 pers.

2 ons kipfilet

2 ons champignons

1 uitje

knoflook ,

peterselie

en voorjaarsuitjes

peper

natriumarme aromat

roomboter

bloem 

room

citroensap

 

voor de kipbouillon;

1 wortel 

laurierblad

1 natriumarme kipbouillonblokje 

lepel lavas

kipfilet

 

Kipfilet in water koken met een wortel zoutarme bouillontablet en een laurierblaadje

peper erbij,

Als alles een half uurtje zachtjes gekookt heeft halen we de filet eruit en schudden de bouillon door het vergiet en vangen wel de bouillon op,de champignons leggen we op een bord

ui aan fruiten in roomboter en de gesneden champignons erbij en even laten meebakken tot ze gaar zijn

strooi er peper over

Van de boter en bloem ± 2 afgestreken lepels maken we een roux

en langzaam doen we er de afgekoelde bouillon erbij ± 200ml

langzaam laten pruttelen ,vind je het te dik doe er nog wat bouillon bij

ondertussen plukken we de kipfilet in kleine stukjes

De kipfilet en de champignons gaan nu bij de saus ,ook de lenteuitjes

nog een flinke scheut room (naar smaak) erbij

peper en wat kruiden zoutarm  en wat citroensap naar smaak erbij ,

Ik deed er zoutarme kipkruiden bij  en ik heb  nog persillade uit Frankrijk (peterselie heel fijn met knoflook)

De verse peterselie doen we er als laatste bij vlak voor het opdienen

...mmmmm ,