Home; zoutarme recepten » Oosterse gerechten » kabeljauwfilet in pittig sausje

Dit is zo lekker ga ik vaker maken ,foto`s kunnen beter ...maar bedenk ;ik kook en fotografeer zelf,en soms gaat alles zo vlug dat er geen tijd is voor foto`s te maken ,want ik wil ook niks aan laten branden ,want we eten het ook nog gelijk..

Ik ben geen blogger die er  een studio voor heeft of grote keuken en waar honderden foto`s worden gemaakt ..

Ik doe het allemaal in mijn eigen keukentje

Ik ga beginnen

Voor 2 pers.

4 ons kabeljauwfilet 

Ik doe allen wat peper op de vis en bak het aan beide kanten op hoog vuur in olijfolie

Vis moet nog een beetje glazig zijn ..gaar is hij dan ...hangt van de dikte af

Voor de saus;

1 grote ui

3 tenen knoflook

1 Spaanse peper

1 klein blikje tomatenpuree (Delmonte)

mespunt sambal

niet scherp genoeg kan altijd nog wat chilipoeder bij

klein beetje zoutarme ketjap

kneep uit een citroen

bamboescheuten  ( is niet noodzakelijk...er zit geen zout in zo`n blikje)

sesamolie om te bakken 

Ui knoflook en Spaanse peper aanbakken in sesamolie

tomatenpuree erbij  ,kneep uit de citroen,ketjap naar smaak en eventueel sambal of chilipoeder ..beetje water om te verdunnen en laat het een kwartiertje op een laag vuurtje koken

Bamboescheuten er bij even doorwarmen

Gebakken kabeljauw in een schaal en  de saus eroverheen

Lekker bij Bami of nassi ..witte rijst 

 

 

Op mijn bordje een complete maaltijd met links de vis in pikante saus ,sajoer boontjes Bami en pittig gebakken Gamba`s