Gevulde aubergine
Altijd een lekker maaltje geweest bij ons nu ga ik hem zonder zout maken
Wat hebben we nodig
2 uien
3 a 4 flinke tenen knoflook
1 spaanse peper ontpit
1 aubergine
3 ons rundergehakt
2 tomaten
geraspte kaas altijd vergelijken waar het minste zout in zit (20 of 30+)
of mozzarella
Olijfolie
Peterselie
basilicum
peper,
Ras el Hanout ,
paprikapoeder
gerookte paprikapoeder 1 theelepel
chilipoeder (als je van pittig houd)
halve z/a runderbouillontablet.
Oven voorverwarmen 180 c
Uien knoflook en peper fijn snijden ,
Aubergine door midden snijden en uithollen
Uitgeholde aubergines even bakken in olijfolie
in een olie ingevette ovenschaal leggen
Gehakt rul bakken met de kruiden uienmengsel er doorheen en de fijngesneden stuk aubergine het gedeelte wat uit de aubergine is gekomen 1 helft maar nemen
Niet pittig genoeg wat sambal erbij
Alles even goed doorbakken, peterselie erbij en in de uitgeholde aubergine scheppen
Ondertussen is de tomaat in plakjes gesneden ,die leggen we er boven op wat basilicum blaadjes
Daarboven wat geraspte kaas of mozzarella kaas en we schudden dan flink met de olijfolie
over de gevulde aubergines en gelijk in de oven.
half uur op 180graden en het laatste half uur op 140 graden
Het ruikt heerlijk in huis.
We gaan onder tussen een salade maken,
met tzatziki en een salade een heerlijk maaltijd