Home; zoutarme recepten » Grieks eten » gevulde Aubergine

Gevulde aubergine  

Altijd een lekker maaltje geweest bij ons nu ga ik hem zonder zout maken

Wat hebben we nodig 

2 uien 

3 a 4 flinke tenen knoflook

1 spaanse peper ontpit

1 aubergine

3 ons rundergehakt

2 tomaten 

geraspte kaas altijd vergelijken waar het minste zout in zit (20 of 30+)

of mozzarella

Olijfolie

Peterselie

basilicum

peper,

Ras el Hanout ,

paprikapoeder

gerookte paprikapoeder 1 theelepel

chilipoeder (als je van pittig houd)

halve z/a  runderbouillontablet.

 

Oven voorverwarmen  180 c

Uien knoflook en peper fijn snijden ,

Aubergine door midden snijden en uithollen (van èèn helft kleine stukjes snijden)

uitgeholde aubergines even bakken in olijfolie

in een met olie ingevette ovenschaal  leggen

Gehakt rul bakken met de kruiden  uienmengsel er doorheen en de fijngesneden stuk aubergine

alles even goed doorbakken peterselie erbij en in de uitgeholde aubergine scheppen

ondertussen is de tomaat in plakjes gesneden ,die leggen we er boven op wat basilicum blaadjes

daarboven wat geraspte kaas  of mozzarella kaas en we schudden dan flink met de olijfolie 

over de gevulde aubergines en gelijk in de oven.

half uur op 180graden  en het laatste half uur op 140 graden

Het ruikt heerlijk in huis.

We gaan onder tussen een salade maken,