Het is een Italiaans gerecht ...Melanzane staat voor aubergine en Parmigiana voor Parmezaanse kaas
Ik heb hier ook al beschreven de Aubergine Parmigiana..het is een heel ander gerecht ook al lijkt het op elkaar ..Omdat ik KHB eet wil ik niet de paneermeel die bij dat recept thuis hoort
En er is nog wat extra bij ,ik vind courgette erg lekker en maak ook een gedeelte met courgetteplakken die ik geroosterd heb
Oke nu dit KHB recept
voor tomatensaus
1 ui
3 tenen knoflook
1 pakje gezeefde tomaten
1 blikje Delmonte tomatenpuree
1 glas rode wijn
paar lepels balsamicoazijn
peper
chilivlokken
1 theelepel thijm
gedroogde basilicum
basilicum blaadjes
verder hebben we nodig
1 aubergine
courgette
mozzarella
Parmezaanse kaas (geraspt)
peper
olijfolie
Eerst een simpele tomatensaus maken van de ingrediénten ,en laat het een half uurtje pruttelen
Oven voorverwarmen op 200 graden
ovenschaal invetten
Grillpan invetten met olijfolie
Courgette en aubergine in dunne plakken snijden en grillen in de grilpan hoog vuur wat olijfolie in de pan en de wasemkap aan
Tomatensaus in de schaal eerst een laagje aubergine
doe er wat blaadjes basilicum bij
wat Parmezaanse kaas erover
tomatensaus erover volgende laag aubergine
en als laatst gegrilde courgette
dan als laatste tomatensaus
Mozzarella erboven op
Schaal nu de oven in voor 20 a 30minuten
Ik maak er nog wat kipstukken bij en een salade...is niet nodig ...maar mijn vind dat lekker en dan maak je er wat bij..