Home; zoutarme recepten » Italiaans » romige pasta met gamba`s & gegrilde tomaatjes

 

 

 

 

 

 

 

 

Dit is zo lekker en het ruikt ook zo lekker  mmmm

eigenlijk moet je er niet over praten ,niet over schrijven ,maar alleen maar opeten en genieten

Supersnelle spaghetti maaltijd met garnalen en tomaatjes gegrild uit de oven

Wij hebben er al van genoten en ik zal het jullie ook vertellen

 



voor 2 personen hebben we nodig 

250 gr pasta

250 gram gepelde garnalen

klein bakje cherrytomaten of smaaktomaten

2 tenen knoflook

1 ui

1 Spaanse peper

lente ui

  basilicum

gedroogde oregano

peper

knoflookpoeder

 olijfolie

30g   roomboter 

klein pakje room

geraspte kaas Emmentaler  zoveel dat de saus niet te dik word is

peper uit de molen

chilipoeder (als je van pittig houd)

peterselie


Water opzetten voor de pasta en pasta aldente koken en afgieten

Ondertussen oven voor verwarmen 175 graden tomaatjes in ovenschaal gedroogde kruiden knoflookpoeder uienpoeder en oregano over strooien en een flinke scheut olijfolie erover schudden en alles goed doorhusselen ..

in 15 minuten a 20 minuten klaar gelijk met de pasta

Zorg dat de garnalen al gepeld zijn

 

In een apart pannetje roomboter laten smelten wat water uit de pan van de spaghettie erbij en geraspte kaas en de room

laat even doorkoken en goed roeren

basilicumblaadjes erbij 

saus te dik wat kokende  spaghettie water er door roeren

 

 Ui en knoflook snipperen Spaanse peper fijn snijden en alles in olijfolie fruiten tot het zacht is

Garnalen erbij en even meebakken tot ze rozig kleuren

roomsaus erbij gieten en de pasta die afgespoeld is er door heen roeren 

 



 

 


Ik zou zeggen ;   AAAAAAN Tafel en smullen maar