Kip is altijd lekker ,maar ik wil er toch elke keer een ander smaakje aangeven
Lekker gekruid en goed gaar ...bijna moet het vlees het van het botje afvallen
dan vind ik het lekker.
Ik ga beginnen met een kruidenmix voor 4 kippendijen
te maken
5 grote tenen knoflook
20 peperkorrels (roze peper zelf geplukt in Portugal)
2 lepels verse rozemarijn van tak afgerist
1 lepel citroensap
4 lepels balsamicoazijn
2 lepels olijfolie
2 lepels ketjap
Alles bij elkaar en mixen tot een salsa
verder met de kip;
Ik hak ze allemaal in tweeën en kruid ze met peper
knoflookpoeder
uienpoeder
kerrie massala
laat het een half uurtje intrekken
De kippenbouten rondom bakken in olijfolie
Als het al een mooi kleurtje heeft gieten we de salsa over de kip
Kip nog eens draaien gas wat lager deksel op de pan en laat het maar een uur tot anderhalf uur zachtjes garen wel af en toe omdraaien
laatst 10 min. de deksel er af.
De kip is klaar en gaar het ruikt lekker we gaan aan tafel
De helft van de kip zet ik aan de kant is klaar voor de volgende keer en gaat de diepvries in