Het is april en ze zijn er weer het witte goud van Limburgse bodem
Nu woon ik in Limburg en eet met veel plezier asperges, of het nu aspergesoep is of gekookte asperges ,het is gewoon een lekkere groente.
En op zijn Limburgs is het met gekookt ei ,ham en gesmolten roomboter....met gekookte krieltjes
Het beste is een bouillon te maken van de schillen en de harde stukjes met veel lavas
Paar asperges erbij voor de soep
Laat het een uurtje zachtjes koken
Zeef de bouillon gebruik hem voor de aspergesoep en kook er de asperges in
Voor 2 pers. neem ik 750 gram tot 1 kilo asperges...lekker veel want we zijn er gek op
2 gekookte eieren
1 plak gekookte ham (voor mij )en de rest kan er wat meer van eten i.v.m het zout wat in ham zit.
50 gram roomboter
peterselie
4 kleuren peper uit de molen
aromat zoutarm
1 zoutarme kippenbouillontablet
Van de asperges de harde onderkant afsnijden en goed schillen ,al het harde moet er af zijn.
Het beste is als de asperges een paar uur in het water staan.
2 eieren hard koken en af laten koelen ,pellen en prakken met 4 kleuren peper uit de molen en aromat
Asperges opzetten met een z/a kippenbouillontablet, en ongeveer een minuut of 10 laten koken ,het beste is even met de vork prikken in het dikste gedeelte om te kijken of het gaar is.
ondertussen de roomboter laten smelten
Ik leg een plak ham op mijn bord de gare asperges leg ik erop
geprakte ei strooi je erover heen peterselie en de gesmolten roomboter
Lekker met gekookte krieltjes
asperges met zalm