Haring is niet zoutarm, totaal niet het word altijd ingelegd in zout .
Ik heb een pot zure haring gekocht ,
Leg de zure haring een paar uur in een schaal met water en laat het ontzouten
of je legt de haring een paar uur in melk...(dat heb ik bij Duitsers gezien op de camping
die eten het met warme aardappels en een roomsaus erover)
Die keus laat ik aan iedereen over ..Ik heb zelden melk in huis dus gaat bij mij in een schaal water
Haring is ook gezond ,en lekker zeker in deze salade
èèn keer per jaar wil ik hem eten met de carnaval met rode bieten
daar hoort het bij.
Het is een echte Hollandse salade ,mijn vader maakte hem vroeger ook .
Het is vlug klaar, maak het een dag van te voren alle smaken trekken in
en dan is het nog lekkerder.
Ik vond hem totaal niet zout ..ook geen last van gehad...zout was er dus goed uitgespoeld
Ik neem voorgekookte rode bietjes.
Wat hebben we nodig 4 personen
2 zure haringen (ontzout)
2 voorgekookte rode bieten
halve ui
2 augurken van kesbeke
half bosje lente uitjes
2 lepels Zaanse mayonaise
klein scheutje wijnazijn
1 kleine lepel zoutarme mosterd
Haringen goed droogdeppen en in kleine stukken snijden
rode bieten in plakken en dan in kleine blokjes snijden
ui snipperen
augurken klein snijden
lente uitjes fijn snijden
alles bij elkaar in een schaal
mayonaise,wijnazijn ,mosterd en witte peper erbij
goed door elkaar roeren en de koelkast in voor een nachtje
Lekker en gezond