Het is een lekkere salade heerlijk als het zomer is
De zoete puntpaprika`s worden nog zoeter als ze gegrild zijn
Het is niet zoveel werk het meeste werk doet de oven
Salade voor 2 personen
3 rode puntpaprika`s
1 kleine ui
1 tomaat
geitenkaas 1 a 2 rondjes
halve theelepel komijnpoeder
halve theelepel korianderpoeder
peper uit de molen
knoflookpoeder
uienpoeder
gedroogde groene kruiden ,denk aan peterselie, rozemarijn en thym
witte balsamico azijn 1 lepel
olijfolie 3 lepels
Gril de paprika`s in de oven ongeveer 20 min. tot 30 minuten in een hete oven (heteluchtoven) 200 graden
Keer ze een keer om ,ze mogen wat zwart worden maar niet helemaal,
Laat ze afkoelen
Velletjes eraf halen ,kun je zo lostrekken als ze zijn afgekoeld
zaadlijsten eruit halen en klein snijden
Doe de balsamicoazijn en de olijfolie en de kruiden bij elkaar in een apart bakje en roer goed door.
Tomaat klein snijden ui in reepjes en bij de grof gesneden paprika
Dressing erover ...het is zo al een lekkere salade en eigenlijk al klaar
Wil je wat toevoegen doe er wat geitenkaas over brokkelen.
Lekker bij een Griekse maaltijd een Mediterraans gerecht ,ach het smaakt altijd ook bij de..... BBQ