Spruitjestaart
Je gaat bijna denken ....spruitjestaart??wat is dat???? .....maar zo lekker ,ook al lust je geen spruitjes ,zo eet iedereen toch spruitjes
We gaan beginnen;
half pond Spruiten
Half bakje champignons
1 kleine ui en 1 teen knoflook
1 flinke lepel kruidenkaas...je kan ook zuivelspread nemen er zit iets zout in de kaas
2 eieren
kruiden..peper paprikapoeder kerriepoeder,peterselie
boter en olijfolie
kleine schaal 4 plakjes bladerdeeg...anders 6 plakjes
Spruitjes schoonmaken ,halveren en even koken minuut of 10
ondertussen uitje en knoflook fijn snijden en champignons in plakjes die bakken we allemaal in de boter...kruiden erbij
Oven voorverwarmen 200 graden
bladerdeeg ontdooien en ovenschaal invetten
Spruitjes zijn bijna gaar ,afgieten en bij champignons mengen
lepel kruidenkaas of zuivelspread met de 2 eieren door elkaar mengen
De plakjes bladerdeeg in de ingevette schaal leggen,prik er wat gaatjes in
Spruitjes mengsel in de schaal doen en dan het eimengsel over de groenten
In de oven op 200 graden en na een half uur nog een kwartier op 160 graden.
Als het klaar is smullen maar ...ook voor de niet spruitjesliefhebbers ...je kan toch niet ontkennen dat dit best heel lekker is .