Het is weer paprikatijd ,ze zijn goedkoop en ik heb ook een paar kg gekocht.
en vandaag word er gegrilde paprikasoep van gemaakt
Het word vandaag een maaltijdsoep
Ik doe er Griekse kip gehaktballetjes bij maken en ipv crème frache ...Griekse yoghurtdip met van alles erin voor over over en in de soep
wat hebben we nodig voor de soep;
4 dikke paprika`s
Spaanse peper
1 rode ui
3 tenen knoflook
1 lepel tomatenpuree (Delmonte)
2 tomaten
3 stengels bleekselderij
komijnzaad
gedroogde oregano
peper
07 l bouillon
olijfolie
Paprika`s eerst in de oven grillen ...het hele zoete van de paprika komt dan beter tot zijn recht
oven voorverwarmen op 200 graden
Zaadlijsten uit paprika`s verwijderen
ovenschaal invetten
paprika`s erin en olijfolie er over sprenkelen en een half uur de oven in
wel een keer omdraaien
Zijn ze een beetje zwart geworden uit de oven en doe de paprika`s in een afgesloten plastic zak voor 5 minuten
De velletjes laten makkelijker los
Rode ui Spaanse peper en knoflook fijn snijden en bakken in de olijfolie
selleriestengels in reepjes snijden en mee bakken
paprika`s repen snijden en erbij met de tomaten en en tomatenpuree
goed mengen en de bouillon erbij ..(geen bouillon ...water met een halve zoutarme kippenbouillontabllet)
Kruiden erbij
en laat het een minuut of 20 doorkoken
ondertussen kun je de kipgehakt balletjes maken .
Als de soep klaar is glad mixen met de staafmixer
We gaan lekkere Griekse balletjes maken voor in de soep
wat hebben we nodig;
3 ons kipgehakt
1 theelepel harissa
halve theelepel scherpe paprikapoeder
peper
halve theelepel gedroogde oregano
halve theelepel komijnpoeder
lepel paneermeel
Gehakt goed mengen met alle ingrediënten
kleine balletjes van draaien
goudbruin bakken in de olijfolie
eet je de soep gelijk kunnen de balletjes in de soep anders even apart zetten als ze afgekoeld zijn in de koelkast en kan later in de soep als hij word opgewarmd
Een dip maken voor in de soep...dit is echt lekker..dus nu geen scheutje room of crème frache ...maar iets wat je zelf maakt
2 lepels Griekse yoghurt
1 rondje geitenkaas
1 eetlepel olijfolie
halve eetlepel citroensap
handje gesneden verse munt
peper
Alles met elkaar mengen kaas prakken tothet helemaal opgenomen is , zet het een tijdje weg in de koeling.
Lekker zo`n kloddertje in je soep ..is de moeite waard geeft een frisse smaak..nog wat basilicum in de soep en klaar
stokbrood met kruidenboter erbij..lekkere maaltijd