Home; zoutarme recepten » soepen » Gegrilde paprikasoep met balletjes en Griekse yoghurt

Het is weer paprikatijd ,ze zijn goedkoop en ik heb ook een paar kg gekocht.

en vandaag word er gegrilde paprikasoep  van gemaakt 

Het word vandaag een maaltijdsoep

Ik doe er Griekse kip gehaktballetjes  bij maken en ipv crème frache ...Griekse yoghurtdip met van alles erin  voor over over en in de soep


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

wat hebben we nodig voor de soep;

4 dikke paprika`s

Spaanse peper

1 rode ui

3 tenen knoflook

1 lepel tomatenpuree (Delmonte)

2 tomaten

3 stengels bleekselderij

komijnzaad

gedroogde oregano

peper

07 l bouillon 

olijfolie                                                                                                     


Paprika`s eerst in de oven grillen ...het hele zoete van de paprika komt dan beter tot zijn recht

oven voorverwarmen op 200 graden

Zaadlijsten uit paprika`s verwijderen

ovenschaal invetten

paprika`s erin en olijfolie er over sprenkelen en een half uur de oven in

wel een keer omdraaien

Zijn ze een beetje zwart geworden uit de oven en doe de paprika`s in een afgesloten plastic zak voor 5 minuten

De velletjes laten makkelijker los

Rode ui Spaanse peper en knoflook fijn snijden en bakken in de olijfolie

selleriestengels in reepjes snijden en mee bakken

paprika`s repen snijden en erbij met de tomaten en en tomatenpuree

goed mengen en de bouillon erbij ..(geen bouillon ...water met een halve zoutarme kippenbouillontabllet)

Kruiden erbij

en laat het een minuut of 20 doorkoken

 

ondertussen kun je de kipgehakt balletjes maken .

 

Als de soep klaar is glad mixen met de staafmixer



We gaan lekkere Griekse balletjes maken voor in de soep

wat hebben we nodig;

3 ons kipgehakt

1 theelepel harissa

halve theelepel scherpe paprikapoeder

peper

 halve theelepel gedroogde oregano

halve theelepel komijnpoeder

lepel paneermeel

Gehakt goed mengen met alle ingrediënten

kleine balletjes van draaien

goudbruin bakken in de olijfolie

eet je de soep gelijk kunnen de balletjes in de soep anders even apart zetten als ze afgekoeld zijn in de koelkast  en kan later in de soep als hij word opgewarmd



Een dip maken voor in de soep...dit is echt lekker..dus nu geen scheutje room of crème frache ...maar iets wat je zelf maakt

2 lepels Griekse yoghurt

1 rondje geitenkaas

1 eetlepel olijfolie

halve eetlepel citroensap

handje gesneden verse munt

peper

Alles met elkaar mengen kaas prakken tothet helemaal opgenomen is , zet het een tijdje weg in de koeling.



Lekker zo`n kloddertje in je soep ..is de moeite waard geeft een frisse smaak..nog wat basilicum in de soep en klaar



stokbrood met kruidenboter erbij..lekkere maaltijd 

kruidenboter