Dit is een kruidig bordje eten ,net niet te scherp,er zit veel in en bij elkaar gewoon lekker
Neem nu geen gewone kerriepoeder uit een blikje ,maar neem de moeite om een massala kruidenmengsel te kopen bij de toko of supermarkt
Wij eten er zilverrijst bij ,kan ook met naanbrood wat je zelf het lekkerst vind
We gaan een lekkere Indiase curry maken en dat kan heel goed zonder zout
Er zitten heerlijke kruiden in die veel smaak geven
2 soorten masala`s ..de garam masala van Jonnie Boer is erg kruidig .
Massala in het zakje word veel gebruikt voor Roti en de Indonesische keuken
Ik heb de kruiden van het zakje voor de marinade gebruikt en de ander voor de saus
Wat hebben we nodig ;
Ik begin met het vlees en marinade voor het vlees
3 ons kipfilet of kipdijfilet (net iets lekkerder)
3 tenen knoflook
stukje gember van een paar centimeter
1 lepel tomatenpuree
1 lepel massala
1 theelepel komijnpoeder
theelepel paprikapoeder
chilipoeder (naar smaak)
1 eetlepel citroensap
100 ml Griekse yoghurt ( andere yoghurt ook oke)
beetje olijfolie
4 ons sperciebonen
als alles klaar is;
peterselie
zoutarme cashewnoten
komkommer met een yoghurt dillecitroendip
Doe alle ingrediënten op kipfilet en yoghurt na in keukenmachine of staafmixer en maak er een pasta van.
De helft van de pasta aan de kant zetten die doen we door de saus
Kipfilet in blokje snijden Yoghurt met de pasta mengen en door het vlees mengen
zet een paar uur weg in de koelkast.
Ik kook alvast 4 spercieboontjes
en de saus ga ik vast maken
wat heb je nodig voor de saus
blik tomaten
1 eetlepel tomatenpuree
1 pakje kokosmelk
stuk gember
2 tenen knoflook
1 ui
komijnzaad
halve lepel massala
1 theelepel komijnzaad
chilipeper grof
en de pasta
Olijfolie in de pan ui knoflook en gember klein snijden en aanfruiten in de olie
tomatenpuree de zelfgemaakte pasta en het blik tomaten er bij en goed doorroeren de rest van de kruiden erbij
Laat even pruttelen zodat ui en tomaten helemaal zacht zijn je kunt het dan even een beetje prakken tot het fijn is
kokosmelk kan er nu doorheen en het word een romige saus..
Even proeven of er nog iets van kruiden bij kunnen ,denk aan peper
Ondertussen kook ik de rijst ,de gezondere variant zilvervliesrijst, er zitten vezels in en het vult meer waardoor je niet zo vlug een hongergevoel krijgt
De gemarineerde kipfilet ga ik bakken in een droge pan een kwartiertje dan is het gaar en wat bruiner
Saus is klaar boontjes zijn gaar ,vlees is gaar we gaan alles bij de saus doen
Laat alles een paar minuten opwarmen in de saus
ondertussen wat komkommer snijden in grove stukken
peterselie snijden
beetje saus maken voor de komkommer en ook lekker over het vleesgerecht
van 2 eetlepels yoghurt citroensap dille en bieslook en peper en wat olijfolie
even goed door elkaar mengen.
We kunnen gaan eten bordje vullen wat peterselie erover casheynoten over vlees gerecht
We gaan smullen .mooi kleurrijk bordje waar veel kruiden in zitten