Nieuwe KHA recepten komen op een nieuwe site .;https://koolhydraatbeperktafvallenzoutarm.jouwweb.nl/

Dit is een kruidig bordje eten ,net niet te scherp,er zit veel in en bij elkaar gewoon lekker

Neem nu geen gewone kerriepoeder uit een blikje ,maar neem de moeite om een massala kruidenmengsel te kopen bij de toko of supermarkt 

Wij eten er zilverrijst bij ,kan ook met naanbrood  wat je zelf het lekkerst vind

We gaan een lekkere Indiase curry maken  en dat kan heel goed zonder zout

Er zitten heerlijke kruiden in die veel smaak geven

 


2 soorten masala`s  ..de garam masala  van Jonnie Boer is erg kruidig .

Massala in het zakje word veel gebruikt  voor Roti en de Indonesische keuken 

Ik heb de kruiden van het zakje voor de marinade gebruikt en de ander voor de saus 



Wat hebben we nodig ;

 

Ik begin met het vlees en marinade voor het vlees

3 ons kipfilet of kipdijfilet (net iets lekkerder)

3 tenen knoflook

stukje gember van een paar centimeter

1 lepel tomatenpuree

1 lepel massala

1 theelepel komijnpoeder

theelepel paprikapoeder

chilipoeder (naar smaak)

1 eetlepel citroensap 

100 ml Griekse yoghurt ( andere yoghurt ook oke)

beetje olijfolie

4 ons sperciebonen 

 

als alles klaar is;

peterselie 

zoutarme cashewnoten

komkommer met een yoghurt dillecitroendip

 

Doe alle ingrediënten op kipfilet en yoghurt  na in keukenmachine of staafmixer en maak er een pasta van.

De helft van de pasta aan de kant zetten die doen we door de saus

Kipfilet in blokje snijden Yoghurt met de pasta mengen en door het vlees mengen 

zet een paar uur weg in de koelkast.



Ik kook alvast  4 spercieboontjes

en de saus ga ik vast maken

wat heb je nodig voor de saus


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

blik tomaten

1 eetlepel tomatenpuree

1 pakje kokosmelk

stuk gember

2 tenen knoflook

1 ui

komijnzaad 

halve lepel massala

 1 theelepel komijnzaad 

chilipeper  grof

en de pasta


Olijfolie  in de pan ui knoflook en gember klein snijden en aanfruiten in de  olie

tomatenpuree  de zelfgemaakte pasta en het blik tomaten er bij en goed doorroeren de  rest van de kruiden erbij

Laat even pruttelen zodat ui en tomaten  helemaal zacht zijn je kunt het dan even een beetje prakken tot het fijn is

kokosmelk kan er nu doorheen en het word een romige saus..

Even proeven of er nog iets van kruiden bij kunnen ,denk aan peper



Ondertussen kook ik de rijst ,de  gezondere variant zilvervliesrijst, er zitten vezels in en het vult meer waardoor je niet zo vlug een hongergevoel krijgt

De  gemarineerde kipfilet ga ik bakken in een droge pan een kwartiertje dan is het gaar en wat bruiner



Saus is klaar boontjes zijn gaar ,vlees is gaar we gaan alles bij de saus doen

Laat alles een paar minuten  opwarmen in de saus

ondertussen  wat komkommer snijden in grove stukken

peterselie snijden

 

beetje saus maken voor de komkommer en ook lekker over het vleesgerecht 

van 2 eetlepels yoghurt citroensap dille en bieslook en peper en wat olijfolie

even goed door elkaar mengen.



We kunnen gaan eten  bordje vullen wat peterselie erover casheynoten  over vlees gerecht

We gaan smullen .mooi kleurrijk bordje waar veel kruiden in zitten