Manzano con pancetta al Vino...betekent vrij vertaald; rundvlees met speklappen in wijn
Ik heb het verzonnen en even door de google vertaalmachine gehaald (smile)
Ik neem gewone speklapjes die ik kruid en in blokjes snijd ...de echte pancetta is te zout
het is een lekkere stoofpot
Het rundvlees heeft lekker een paar uur in de wijn-marinade gestaan ..dat is goed ingetrokken
voor 4 pers. of voor 2 dagen
ongeveer 6 ons rundvlees..lekker randje vet eraan
2 speklappen
2 wortels
3 stengels bleekselderij
3 uien
2 tenen knoflook
rozemarijn
peper
parikapoeder
ongeveer 3 dl rode wijn .
Vlees moet net onder staan
peperkorrels
salie blaadjes (gedroogd)
1 theelepel gerookte paprikapoeder
2 dl runderbouillon (heb je niet kwart z/a tablet in heet water )
olijfolie om te bakken
marinade maken
ongeveer 3 dl rode wijn
1 ui fijn gesneden
de knoflook fijn gesneden
10 peperkorrels
salie
rozemarijn
allemaal bij elkaar
Vlees in dobbelstenen snijden en in de marinade
Zet het voor ongeveer 3 uur afgedekt in de koeling
Als het vlees lang genoeg gemarineerd is ga ik de speklapjes snijden kruiden met peper en paprika en bakken in de olijfolie
op hoog vuur goed uitbakken
ondertussen ui wortels en bleekselderij schoonmaken en snijden.
Vlees uit de marinade halen en met keukenpapier goed droog deppen
Speklapjes lekker uitgebakken gaan we het vlees in het vet bakken
ook op hoog vuur ondertussen schroeit het vlees dicht en kan bruin worden groente even mee laten bakken
marinade in de pan en de bouillon
op het laatst de spekjes erbij
Alle kruiden er bij en op smaak maken
laat het een half uurtje op het vuur pruttelen en ik plaats hem daarna in de oven
150 graden 2 uurtjes
Af laten koelen..en weg zetten tot morgen
En dan pak je de pan doet de deksel open ..mmmmm wat een krachtige vlees ragout
smaakt koud al lekker
Ik warm het op en dit keer met " spaghettie "van wortel...daar zal ik kort over zijn
mijn spirelli waarschijnlijk niet geschikt ,ik heb de kracht niet ervoor ,mijn man had er ook moeite mee..Het was lekker ...dit maak ik niet meer word volgende keer weer courgette
Het smaakte verder heel goed nog een salade erbij en wat geraspte kaas erover
Heerlijk...Ik heb genoeg over morgen met bloemkoolpuree