Home; zoutarme recepten » stoofpotjes » manzo con pancetta al vino

Manzano con pancetta al Vino...betekent vrij vertaald;  rundvlees met speklappen  in wijn

 

Ik heb het verzonnen en even door de google vertaalmachine gehaald (smile)

Ik neem gewone speklapjes die ik kruid en in blokjes snijd ...de echte pancetta is te zout

het is een lekkere stoofpot

Het rundvlees heeft lekker een paar uur in de wijn-marinade gestaan ..dat is goed ingetrokken

 

 


  voor 4 pers. of voor 2 dagen

ongeveer 6 ons rundvlees..lekker randje vet eraan 

2 speklappen

2 wortels

3 stengels bleekselderij

3 uien

2 tenen knoflook

rozemarijn

 peper

parikapoeder

ongeveer 3 dl rode wijn .                                                                                                                              vlees moet net onder staan

peperkorrels

salie blaadjes  (gedroogd)

1 theelepel gerookte paprikapoeder

2 dl runderbouillon  (heb je niet kwart z/a  tablet in heet water )

olijfolie om te bakken

 


marinade maken

 ongeveer 3 dl rode wijn

1 ui fijn gesneden 

de knoflook fijn gesneden

10 peperkorrels

salie

rozemarijn

allemaal bij elkaar

Vlees in dobbelstenen snijden en in de marinade

Zet het voor ongeveer 3 uur afgedekt in de koeling


Als het vlees lang genoeg gemarineerd is ga ik de speklapjes snijden kruiden met peper en paprika en bakken in de olijfolie

op hoog vuur goed uitbakken

ondertussen ui wortels  en bleekselderij schoonmaken en snijden.

Vlees uit de marinade halen en met keukenpapier goed droog deppen

Speklapjes lekker uitgebakken gaan we het vlees in het vet bakken

ook op hoog vuur  ondertussen schroeit het vlees dicht en kan bruin worden groente even mee laten bakken  

marinade in de pan en de bouillon 

op het laatst de spekjes erbij

Alle kruiden er bij en op smaak maken



laat het een half uurtje op het vuur pruttelen en ik plaats hem daarna in de oven 

150 graden 2 uurtjes

Af laten koelen..en weg zetten tot morgen



En dan pak je de pan doet de deksel open ..mmmmm wat een krachtige vlees ragout

smaakt koud al lekker 

Ik warm het op en dit keer met " spaghettie "van wortel...daar zal ik kort over zijn 

mijn spirelli waarschijnlijk niet geschikt ,ik heb de kracht niet ervoor ,mijn man had er ook moeite mee..Het was lekker ...dit maak ik niet meer word volgende keer weer courgette


wortel"spaghettie"                          


Het smaakte verder heel goed nog een salade erbij en wat geraspte kaas erover    

Heerlijk...Ik heb genoeg over morgen met bloemkoolpuree