Home; zoutarme recepten » soepen » Bloemkoolsoep met spinazie

Ik heb nog een restant bloemkool en een restant spinazie ...en dan ga ik twijfelen   gaat dat wel samen smaken.. Bloemkoolsoep is zo lekker .

De lekkerste blijft natuurlijk een Crème Dubarry

Maar het feit dat ik het opschrijf bewijst dat het een heerlijke soep is

We hebben niet zo veel nodig


Voor 1 grote kom

 

kwart bloemkool

75 gram spinazie

halve ui of sjalot

2tenen knoflook

20gram roomboter

halve zoutarme groentebouillontablet

peterselie

lepel crème frache

theelepel kerriepoeder

chilipoeder naar smaak

peper



Boter in de pan ui en knoflook fijn snijden en aanfruiten

bloemkool in kleine stukken snijden

bij de ui in de pan 

Bouillon erover tot het net onder staat ... je kunt altijd bijvullen als je met de staafmixer de soep aan het mixen ben en het te dik is

Kruiden erbij en laat een minuut of 20 koken tot bloemkool gaar is .

Pan van het vuur met de staafmixer een gladde soep pureren

De soep weer op het vuur weer laten koken en de sinazie erbij ,tot het geslonken is .

Nog een lepel crème frache erdoor wat gesneden peterselie erover.

En smullen maar

Ik heb er nog een gekookt ei bij en rosbief...En het was een verrukkelijke lunch.