Een lekker gerecht uit de oven wat ik zeker al 25 jaar zo maak
Wij vinden hem allebei heerlijk zo dus verander ik er niks aan,Ook al die jaren zonder aardappelen
Het vult enorm dat je de aardappel niet mist, ook al eet je niet KHB.
Ik heb het dit keer gemaakt met kipgehakt , normaal neem ik rundergehakt
Is alle twee goed
Wat hebben we nodig voor 2 pers.
Kleine spitskool
250 gr.gehakt
1 klein uitje
spaanse peper
2 tenen knoflook
sap van een halve citroen
3 lepels geraspte kokos
lekker veel kerriepoeder
peper
paprikapoeder
Koriander vers of gedroogd
geraspte kaas
handje cashewnoten
We beginnen met de oven voorverwarmen op 180 graden...het gaat allemaal heel vlug
Ovenschotel invetten
Gehakt rul bakken in olijfolie met peper kerriepoeder en paprikapoeder
Is het mooi gekleurd dan kan het de ovenschaal in.
Opnieuw olijfolie in de pan fijngesneden knoflook met sjalot en spaanse peper aanfruiten.
En dan langzaam de spitskool erbij elke keer wat citroensap kokos en kerrie erover is de spitskool geslonken ,de volgende laag spitskool erbij en met weer de ctroensap kokos en kerriepoeder...peper en koriander erbij .
Goed doorroeren cashewnoten er door roeren en de spitskool kan op het gehakt gelegd worden.
De geraspte kaas erover.
De schaal kan de voorverwamde oven in voor 20 minuten en dan is er een mooi kaaskorstje op
We gaan lekker eten...