Ik heb een mooi stuk rundvlees gekocht en het is zomer ,en daar gaan we wat mediterraans mee doen
Wij eten het met pasta en salade van rucola tomaat en fetakaas
recept voor 2 pers.
50 gr roomboter en een scheut olijfolie
1 pond rundvlees
2 uien en 2 grote tenen knoflook
1 aubergine
1 paprika rood
Rode wijn groot glas
balsamico azijn
peper, paprikapoeder,1 zoutarme rundvlees boullion tablet
1 klein blikje tomatenpuree en een pakje tomatenfrito
Rozemarijn ...takje of gedroogd..ik neem een flinke hand
Vlees in blokjes snijden peper en paprika bestrooien
Roomboter met olijfolie bruin laten worden en de blokjes rundvlees op hoog vuur goed aan laten bakken
ondertussen uien snijden en knoflook heel fijn snijden
Vlees uit de pan en de uien met knoflook bakken in he botermengsel ,flink rozemarijn en peper over de uien strooien strooien
ondertussen snij je de aubergine en de paprika in blokjes
als de uien aangebruind zijn de groente erbij ,goed doorroeren
tomatenpuree ,tomatenfrito rode wijn en de balsamico-azijn erbij doen en het bouillontablet ,naar smaak nog wat peper erover en dan op een heel klein vuurtje een uur of 3 laten pruttelen tot het goed gaar is
Het was ontzettend lekker...van de aubergine vind je niet veel terug ,maar de smaak die het afgeeft aan het vlees en de saus ....te gek! Ik heb er nog een paar verse blaadjes basilicum op het laatst door de saus gedaan